AK Parti’den 24.dönem Milletvekili olarak Meclise giren ve Milletvekilliğinden sonra bir dönem Osmaniye ve Hatay illeri parti koordinatörü olarak ta görevlerde bulunan Sıtkı Güvenç’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının hem AK Parti hem MHP’den aday adayı olacak iddialarının kamuoyunda konuşulması karşısında nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.
 

ADAYLIK İÇİN DÜŞÜNCEMİZ VAR

Kahramanmaraş siyasetinde gün geçmiyor ki yeni iddialar gündeme gelmesin. Telefon ile ulaştığımız AK Parti Kahramanmaraş 24.dönem Milletvekili olan Sıtkı Güvenç’e kamuoyunda konuşulan iddialar ile ilgili soru sormamız üzerine; “AK Parti’den Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı ile ilgili düşüncesinin olduğunu, bu konu üzerinde görüş alışverişinde bulunduğunu, netlik kazandığında açıklama yapacağını” söyledi.
 

MHP’DEN ADAY OLACAKMISINIZ?

Sıtkı Güvenç kamuoyunda MHP’den aday adayı olacak iddialarına ise şu cevabı verdi; “Kamuoyu konuşur, hayırlısı olsun” demekle yetindi.

Siyaset Kahramanmaraş’ta yavaş yavaş ısınacağa benziyor. Siyasi kariyerine AK Parti 24.Dönem Milletvekili olarak nokta koyan Sıtkı Güvenç’in AK Parti’den mi yoksa MHP’den mi? Büyükşehir Belediyesi için aday adayı olacağı merakla bekleniyor.


 

SITKI GÜVENÇ KİMDİR:

1 Kasım 1961'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta doğdu. Babasının adı Halil İbrahim, annesinin adı Hürü'dür.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi.

Serbest diş hekimi olarak görev yaptı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulundu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi oldu.

Orta düzeyde İngilizce bilen Güvenç, evli ve 5 çocuk babasıdır.

24. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili