Kahramanmaraş’ta 7 gün önce camına konan muhabbet kuşunu içeriye alan Kirik, kuşun konuştuğunu görünce şaşkına döndü. Kuş, kimsenin olmadığı zaman, “Babacığım, yaptığınız çok ayıp, seni seviyorum, fıstığım, bir tanem” gibi cümleleri kullanabiliyor.

Öte yandan Kirik, kuşun eğitim aldığını sahibinin kendisinin olmadığını ve gerçek sahibinin videosunu fotoğrafını getirdiği takdirde teslim edeceğini söyledi. Kuşun iyi eğitim aldığını belirten Kirik, kendisinin de kuşları çok sevdiğini buna rağmen kuşa verilen emeği görünce sahibini aramak için Facebook’ta ilan yayımladığını söyledi.

Kanal Maraş haber ekibine konuşan Kirik: "Kuşu Pazar günü yakaladım. Oğlum kuşun cama konduğunu bana gösterdi. Ben gittim kuşu yakaladım. 3-5 gün içinde kuş eve alıştı. Bir gün hanım temizlik yaparken hanıma; 'Temizliğe mi başladığın fıstık?’ deyince kuşu iş yerine getirdim” dedi.

Kirik şöyle konuştu: “Hanımıma; ‘Fıstığım, canım, paşa benim paşa kim?’ diyor. Bu kuşun sahibini arıyoruz. Eğitmek için bu kadar emek etmiş bu emeğinin karşılığı zayi olmasın diye bu kuşun sahibini arıyoruz. Bu emeğin karşılığını saklayarak, çalarak muhafaza edemeyiz. Kuşun özelliklerini, videosunu, görüntüsünü getirirlerse kuşu vereceğiz. Yoksa kuş biz de kalacak. Ben yıllarca kuşçuluk yaptım. İlk defa böyle bir manzara ile karşılaştım. Tüylerim diken diken oldu. Evladım bile bana babacığım demiyor, kuş bana babacığım diyor. Evladım ise baba diyor” dedi.