Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Menderes Bulvarı İstasyon Caddesi meydanında (belediye binasının karşısında) asılı olan Türk bayrağının yıpranmış ve yırtılmış olması vatandaşların tepkisine neden oldu. Pazarcık ilçesinde Belediyenin önündeki direkteki Türk bayrağının yırtık olduğu kameralara yansıdı. Gözlerden kaçan bayrağın yırtık olduğunu görüntüleyen Kanal Maraş ekibi, yetkilileri uyardı.

DOĞUYA AÇILAN KAPI

Bölgede Malatya yolu olarak bilinen güzergah; Doğu Bayazıt'tan İran'a kadar uzanan bir yol. Aynı zamanda Güneydoğu'nun bir çok iline uzanan bu yolda, güzergahın çok hareketli olmasından dolayı, yırtık bayrağın vatandaşlar tarafından görüntülenmesi infiale neden olmadan bayrağın derhal yenilenmesi elzemdir. Bu olayın bir kasıttan değil, ihmalden olduğunu addediyoruz.

2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. Maddesinde yer alan, "Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz" maddesini hiçe saymayalım. O bayrağımızın derhal yenilerek göndere çekilmesi hususunda başta Belediye olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyoruz.

2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. Maddesi:

Türk Bayrağı, yırtık, sökük, delik, kirli, soluk, buruşuk ya da layık olduğu manevî değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere vebenzeri eşyaya, Bayrağın şekli veya ay-yıldızlı sembolü yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir parti, siyasî teşekkül, dernek, vakıf, kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ya da arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. (Türk Bayrağına sözle, yazıyla, hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, özensiz kullanılamaz.