Kahramanmaraş'ta Mustafa Purtaş isimli vatandaş Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'a yaşadığı mağduriyetleri anlattı.  

Mustafa Purtaş Kanal Maraş Mikrofonlarına yaptığı özel açıklama şu şekilde,
"Bir üniversite mezunu kızım var sosyolog, kızım için atama çıkmadı bir iş arayışına girdim, bazı büyüklerimizden yardım istemek için. AK Parti Büyükşehir İl Başkanlığından başladım. Bir kaç kez gittim geldim, gittim geldim. Bir gittim Başkan yok toplantısı var, 1 Hafta sonra bir daha gittim yine Başkanla görüşemedik toplantısı var, Tekrar bir süre sonra gittim, bir Başkan yardımcısıyla görüştüm not aldı bana döneceğini söyledi hala dönecek 8,9 ay oldu.

Tekrar gittim bir Başkan yardımcısıyla görüştüm yine İl Başkanıyla görüşemedim. Bir sonraki gidişimde İl Başkanını kapıda yakaladım ben cenazeye gidiyorum arkadaşla görüşün dedi çıktı gitti. Bu da bana biraz dokundu benim görüşmem 2 dk hepsi bu kadar.Kızımı bir yerde işe girdirmek için Sadece bir referans istiyorum, alda kızımı memur yap demiyorum sadece bir referans istiyorum bu kadar. Bir süre daha geçti yine gittim yine görüşemedim.

Esnaflıktan dolayı başıma bir iş geldi para cezamı yatıramadım bundan dolayı 3 ay ceza evine girdim. Çıkınca bu işi de kafaya taktım tekrar gittim AK Parti İl Başkanlığına Başka bir Başkan yardımcısıyla görüştürdüler ismini bilmiyorum tanımıyorum aynen not aldı size ulaşırız dediler gittim. Bir süre sonra tekrar bir daha gittim, benim burada üyelik kaydım vardı ona bir bakmak istiyorum dedim. Sizin burada kaydınız yok dediler, bende cevap olarak ,  Ben 4 yıl önce kimlik fotokopisi verdim form doldurdum evrak imzaladım niye benim kaydım yok? diye sordum bilemediler. Başkan yardımcısı ismimi soyismimi kayıt aldı ilgileneceğim ben sizle dedi. Boş konuşmayın benim her gelmeme Başkanla görüştürmüyorsunuz ondan sonra ilgileneceğim diyorsunuz, adımı soyadımı yazıyorsunuz ben çıkınca çöpe atıyorsunuz dedim.

Biraz tepki gösterdi 'siz nasıl konuşuyorsunuz?' ya İl Başkanı kim? Cumhurbaşkanımı neden görüşemiyorum dedim. 6 aydır görüşemiyorum toplantı, toplantı ne toplantısı bu çözemedim. Senin kaydın Dulkadiroğlu'nda olabilir dediler oradan çıktım Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığına gittim. Orada da Başkanı bulamadım, orda da Başkan Cenazedeymiş. Zaten mazeretler bu Cenazede, toplantıda başka bir mazeretimiz yok şükür. Başkan yardımcısıyla görüştüm, 'Ben sizin bu işinizi çözerim beyefendi' dedi.

2 Gün sonra aradı beni çözecek gibi de oldu, beni yönlendirdi bir yere bende gittim kızıma iş buldum diye sevindim. Gönderdiği kişi 'Öyle birini tanımıyorum, sizi kim gönderdi buraya, bizim böyle bir elemana ihtiyacım yok dedi. Bu Başkan yardımcısı arıyorum telefonlarıma bakmıyor, geride dönmüyor. Oradan çıktım Büyükşehir Belediyesine gittim. Aynı konuyu Belediye Başkanımızla veya bir Başkan yardımcımızla görüşmek istedim, 'görüşemezsin' dediler neden dedim Kalem müdürüyle görüşecek mişim.

İlla ki açın kapıyı ben Başkanla görüşeceğim demiyorum ama bana gün verin 1 ay sonra, 2 ay sonra , bana gün verin ben o gün gelip görüşeyim. Biri ben görüşeyim sizle dedi görüşemezsiniz benim konum özel dedim. Kalem memurlarından biri görüşemezsiniz dedi lanet ettim çıktım. Recep Tayip Erdoğan bunlara layık değil ama lanet ettim çıktım. Ordaan bir Milletvekilinin bürosuna gittim. Kendisi yokmuş Ankara'daymış, Milletvekillerini tanımayız şükür. Danışmanı ben dinleyeyim sizi dedi. O da aynı şekilde not aldı sayın vekilimiz gelince görüştürecekti hala arayacak, hala görüştürecek" ifadelerini kullandı.