Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen firari eski savcı FETÖ'cü Mehmet Yüzgeç'in izini sürmek ve yakalamak için 6 kişilik özel uzman ekip kuruldu. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terör ve Sorgucu birimlerinden oluşan teknik ve fiziki takip alanında uzman ekip, İstanbul'da hakkında çıkan yakalama kararını haber aldıktan sonra firar eden eski savcı için sürek avı başlattı.

ZAMAN'I SAVUNDU
17-25 Aralık darbe girişiminde 3 farklı soruşturmayı birleştirerek tek operasyon yapan ve çok sayıda hukuksuz işleme imza atıp mesnetsiz suçlamalar yönelttiği insanların mal varlıklarına el koyan Mehmet Yüzgeç, Haziran 2014'te İstanbul'dan Kahramanmaraş'a atandı. Ocak 2015'te açığa alınan Yüzgeç, Kahramanmaraş'ta Zaman ve Taraf gazetelerinin kapatılmasını protesto edenlerle birlikte adliye önünde elinde Zaman gazetesiyle protesto gösterisi yaptı. HSYK 2. Dairesi tarafından meslekten ihraç edilmeden 10 gün önce Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldığını haber alan Mehmet Yüzgeç, Ağustos 2015'te yapılan polis operasyonunda evinde bulunamadı. Kullandığı telefonları da bırakarak kaçan FETÖ savcısının izini bulmak ve yalamak için çalışmaya başlayan özel ekip, Yüzgeç'in resmi pasaportu olmadığı için sınır kapılarından yurtdışına çıkmadığını belirledi. Hava, kara ve deniz sınır kapılarına açık kimliği ve son fotoğrafı ulaştırılan Yüzgeç'in, FETÖ'nün yurt içindeki ahtapot yapılanması tarafından korunup gizlendiği ihtimali üzerinde duruluyor. Özel ekip, Yüzgeç'in 17-25 Aralık'tan öncesinden firar ettiği zamana kadarki telefon trafiğini de ortaya çıkardı. Yüzgeç'in Kahramanmaraşİstanbul hattında irtibat kurduğu ve çoğu tutuklu olan, aralarında işadamı, esnaf ve bürokratın da bulunduğu kişiler de tek tek sorguya alındı.

EŞİ, BACANAĞI, AVUKATI
'FETÖ üyesi olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından aranan Yüzgeç'in eşi Özlem Yüzgeç ile aynı şehirde görev yaptığı komiser bacanağı Devriş Soydan, Kırmızı ByLock kullanıcısı olarak tutuklanmıştı.

(Sabah/Sırrıberk Arslan)