Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan’da köprü yapmak için verdiği mücadele dizileri konu olmuştu. Dönemin bürokrasisi ile uğraş veren ve köprüyü ’de yapan Rahmetli Yazıcıoğlu halkın gözünde süper vali olarak anılmaya başlamıştı. O dönemin her engeli aşılıp köprünün yapılması halkı birbirine bağlamıştı. Bürokrasinin kalktığı günümüz Türkiye’sinde ise Kahramanmaraş’ta yapılan ve üzerinde onlarca haber yapılmasına rağmen düzeltilmeyen veya gerçek bir Köprü modeli yapılmayarak, vatandaşın aklıyla oynandığının bir göstergesi olarak hala duruyor.

CHP HEYETİ İNCELEDİ 
Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör vatandaşlara Önsen Köprüsü projesi kapsamında dolgu ve zemin çalışmaları yapılıyor ve kısmı geçiş için hizmete açtık diyerek kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yapmasıyla vatandaşların adeta tepkilerine hedef olmuştu.

Kanal Maraş'ın gündeme getirdiği Önsen köprüsü ile ilgili diğer siyasi partilerinde bir biri ardına tepkiler ortaya koyarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş'ten bir tepki geldi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Önsen Köprüsüne mühendislerle incelemelerde bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Bugün mühendis arkadaşlarla birlikte meşhur önsen Köprüsü'nde incelemelerde bulunduk. Aksu Nehri yatağına atılan büzlerin üzerine dolgu yapılıp satıh kaplama yapılmaya çalışılmış. Ama bunu yapanlar, satı kaplamayı dahi yapamamışlar. Yolun bir bölümünde tozdan göz gözü görmüyor. Büzlerden bir kısmı çatlamış.

BÜZLER SUYUN ALTINDA KALACAKTIR
Baraj havzasında su çekilince nehir yatağında su neredeyse yok denecek kadar azalmıştır. Böyle olunca şu an bu atılan büzlerin üzerinden araçlar karşıya geçiş yapabiliyorlar. İnşaat mühendisi meslektaşlarım ile yaptığımız incelemelerde ve çektiğimiz fotoğrafları da görüleceği üzere baraj dolduğu zaman ya da ciddi yağış alınan zamanlarda suyun çıktığı üst kat açıkça görülmekte. Hepsi o noktaya çıkar ise atılan bütün büzler suyun altında kalacaktır. Bu yapılan işlem geçici ve insanlar bir an önce burayı kullansınlar diye yapıldıysa bu anlaşılabilir bir durum olabilir. Bizim yadırgadığımız bir mühendis olarak köprüye ait hiçbir şey görmediğimiz. Bu yerde 'Önsen Köprüsü açıldı' diye Büyükşehir Belediyesi'nin bunu basın ve kamuoyu ile paylaşmış olmasıdır. Tabii yıllardan beri hizmete susamış olan kadirşinas halkımız bu yapılana bile çok şükür demiştir." dedi.

BAŞKAN ATEŞ'TEN ÇAĞRI
Açıklamanın ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililerine bir çağrıda bulunan CHP'li Ateş, "Bu yapılan iş geçici bir iş bu belli Gelin bu bölge ile ilgili ciddi kalıcı çözümler için adımlar atın. Buraya adamakıllı, doğru-düzgün bir köprü ve üzerinde toz kalkmayan yol yapın." ifadelerini kullandı.