Toplum için çok büyük bir zenginlik olarak görülüp, yeniden yaygınlaştırılması çağrıları yapılan Ahilik’te önemli bir yeri olan “esnafa siftah parası” geleneği, Kahramanmaraş'ta tekrar yeşerdi. 

MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı, "Bugün siftahınızı bizden yapın istedik. Tüm esnafımıza hayır işler, bol kazançlar dileriz. Siftah bizden bereketi Yüce Mevladan olsun" yazılı not ile sabah namazından sonra dükkanların kapılarının altından ilk siftah paralarını bıraktılar.

SİFTAH BİZDEN BEREKETİ YÜCE ALLAH’TAN

Esnaf ve sanatkarlara böylelikle “Siftah Bizden Bereketi Yüce Allah’tan” mesajı verildi. MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak Ahilik yolundan ayrılmayan, helal rızk için alın teri döken tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yanındayız. Kampanya kapsamında içinde 1 lira bulunan zarfları esnafa siftah amacıyla daha dükkânlarını açmadan kapılarına bıraktık. Siftah, günün ilk kazancı ve ilk alışverişin sembolüdür. Dulkadiroğlu MHP Teşkilatı olarak esnafımıza 'Bugün siftahınızı bizden yapın istedik.' diyoruz. Allah (c.c) tüm esnaflarımıza helal ve bereketli kazançlar nasip eylesin" dedi.