Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ta bugün beklenen sağanak yağışın öğleden sonra etkisini artıracağını bildirdi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu,(Mersin dışında) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. Yağışların Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgar gündüz güney ve güneybatılı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzey doğulu yönlerden orta kuvette, bölgenin yüksek kesimlerinde ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
Bugün öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Osmaniye ile Hatay’ın batısında (İskenderun, Dörtyol, Belen, Erzin Arsuz, Defne, Payas, Samandağ ve Yayladağ) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’de rüzgarın; bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Cuma (12.03.2021) günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.