Kahramanmaraş'ta hafta başından beri aralıklarla yer yer etkili olan sağanak yağış haftanın dördüncü gününde de devam edecek.

Sabah saatlerinde 6 dereceye kadar gerileyen hava sıcaklığı gün içerisinde ise en yüksek 12 derece oluyor.

Kahramanmaraş genelinde şiddetini ve devamlılığını sürdürmeyen yağışlı hava, yer yer bazı bölgelerde yüzünü gösterirken, gece saatlerinde ise etkisini kaybediyor.

YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahminlerine göre Kahramanmaraş'ta yağışlı hava gece saatlerine kadar devam edecek.

Hava sıcaklığının 14 derece olarak ölçüleceği cuma günü (YARIN) sabah saatlerinde ise 6 derecelik bir sıcaklık hissedilecek.

Gelen son tahminlerde ise bir değişiklik yapılarak herhangi bir yağış beklenmiyor.

HAFTA SONU SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Cumartesi gününden itibaren Kahramanmaraş'ta sıcaklıklarda 17-21 derecenin üzerinde bir artış beklenirken, çok bulutlu ve parçalı bir gün hakim olacak.

Pazartesi ise sıcaklık 18 dereceye kadar yeniden gerileyecek ve yağış tekrardan etkili olması bekleniliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği bekleniyor. Beklenen yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur, rakımı 1200m ve üzerinde olan yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Osmaniye ile Hatay'ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, kıyı kesimlerde ise zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
DOĞU AKDENİZDE FIRTINA BEKLENİYOR Akdeniz'de rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü (18.03.2021) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.