Haftanın ilk iş gününde Kahramanmaraş'ta sağanak yağış yüzünü gösteriyor. Hafta sonu özellikle gece saatlerinde etkili olan yağış, kent genelinde bugün de devam ediyor.

Bugün sabah saatlerinde hafif sağanak şekilde görülen yağış, öğleden sonra etkisini artırması öngörülüyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 11 derece olarak ölçülüyor.

ZİRVEDE KAR YAĞIŞI YOK

Kahramanmaraş'ın kış turizm merkezi olan Yedikuyular'da ise hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 7 derece olurken, kar yağışı etkili olmayacak.

Zirvede bugün ve yarın yağmur beklenirken, hava sıcaklığı ise 2 derecelere kadar geriliyor.

YAĞIŞ BUGÜN KUVVETLİ OLACAK

Kahramanmaraş'ta sağanak yağış devam ederken hava sıcaklığındaki 2-3 derecelik düşüş yaşandı. Çarşamba günü yağışlar kenti terk edecek.

Yağmurun bugün kuvvetli olması beklenirken yarın sağanak yağış olarak görülecek. Öte yandan geçişli şekilde şehir genelinde yer yer etkisini göstermesi bekleniyor.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ'IN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölgemizin; Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların;Bölge genelinde yerel olarak kuvvetli, Mersin merkez ve Erdemli çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
Doğu Akdeniz'de 14.12.2020 pazartesi günü ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 15.12.2020 salı günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Mersin’de sabah saatlerinde batı ilçelerinden başlayarak zamanla il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Mersin merkez ve Erdemli çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güneydoğu yönlerden fırtına (50-70 hamlesi 80km/saat şeklinde) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

(Kaynak: Kanal Maraş)