Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Başkan Güngör tarafından atanan her ismin bir bir gitmesi sonucu oluşan yönetim boşluğu hat safhaya ulaştı. Buda yetmezmiş gibi keyfi uygulamalar neticesinde yıkılan bazı belediye işletmelerinin tekrar yerine yapılmaması ise bu kadar olmaz dedirtti. En son keyfi uygulamanın ismi ise bir zamanların en gözde mekanı ve belediyeye ait olan yeşillerin arasındaki Çamlıca lokantası oldu.
Yasakların ilk gününde Çamlıca lokantasının bulunduğu alana giden Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan rezaleti kendi gözüyle görüp kamuoyuyla paylaştı.  

PEKİ PARAYI KİM ÖDEDİ?

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Masterchef'e 600 bin + KDV ödediği ortaya çıkmasından sonra, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen MasterChef Kahramanmaraş çekimleri için ne kadar ödendiği, ayrıca ödenen miktarın her iki kurumdan mı yoksa iş adamları tarafından mı ödendiği merak konusu oldu. 

TASARRUF VARSA BU PARAYI HANGİ KURUM ÖDEDİ?

Eğer para Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden ödendi ise Başkan Güngör’ün her fırsatta dile getirdiği tasarruf tedbirlerini kendisinin uygulamadığı belgelenmiş oluyor. Eğer parayı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası karşıladı ise 7 bin üyenin veya 72 kişilik meclisin onayının alıp alınmadığı merak konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün göreve gelmesi ile birlikte KMTSO reklam bütçelerini belediye ile aynı orana bağlamış ve büyük reklam paralarının çıkamayacağını kulaktan kulağa duyurmuştu. Hal böyle olunca MasterChef Kahramanmaraş çekimlerinin maliyetini ve bu maliyeti kimin karşıladığı şehrin en çok konuşulan konularının arasına girdi.

MUHALEFET PARTİLERİNİN BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYELERİ SORU ÖNERGESİ VERECEK

Adına Kahramanmaraş'ın tanıtımı diyerek getirilen Masterchef'in hangi ücrete geldiği, bu ücretin Belediye bütçesinden karşılanıp karşılanmadığı hususunda önümüzdeki hafta özellikle CHP Büyükşehir Meclis üyelerinin soru önergesi verecekleri ve buna İYİ Parti Meclis üyelerinin de imza atacakları gelen bilgiler arasında. Soru önergesi verildiği takdirde Masterchef'in kaç bin TL'ye geldiği ortaya çıkaçaktır.

(KAYNAK: KANAL MARAŞ)