KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Son zamanlarda kavşaklarda meydana gelen kazaların azalmasını sağlamak hem de caydırıcı olması bakımından birisi Trabzon Bulvarında Birisi Madalyon Kavşağında bulanan polis maketi vatandaşı kurallara uymasını zorluyor. Böylelikle burada meydana gelen kazalarda ise azalma yaşandı. Kimi sürücünün  korkarak durduğu sonrasında gülümsediği tabela kazaların olmaması için caydırıcı olmuş durumda.

Konu hakkında bir açıklama yapan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz: “İlimizde meydana gelen kazaların yüzde 70'i kavşak kazaları bunu azaltmak ve farkındalığı arttırmak için böyle bir projeyi İl Emniyet Müdürümüzün teklifi ve önerisiyle düşündük. Bunu da bir arkadaşımızın fotoğrafını çektirmek suretiyle kavşaklara bıraktık. Sürücülerimizde farkındalığı arttırıp, aynı zamanda kazaları azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

GÜZEL BİR UYGULAMA OLDU
Gürbüz, uygulamanın iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu kavşaklar akıllı kavşaklar dediğimiz modern kavşaklar. İnsanlarımız özellikle Kahramanmaraş'ta ki sürücülerimiz bu kavşaklara çok alışkın değil. Son zamanlarda bu kavşakların artmasıyla birlikte, sürücülerimizin dikkati arttı. Bu tarz makette sürücülerimizin dikkatini arttırmasında yardımcı oluyor”

FARKINDALIK OLUŞTU
Tabelaya fotoğrafı konan polis memuru Halil Cüra ise güzel bir empati olduğunu bazı sürücülerin kendisini gördüğü zaman fotoğraf  çektirmek istediğini söyledi.

Cüra şöyle konuştu: “Akıllı kavşaklarda sürücülerin farkındalığını arttırmak için böyle bir projede resmim kullanıldı. Bu projeyi şahsım adına bende memnuniyetle karşılıyorum. Sürücüler diğer kavşaklarda olsun, başka zamanki kontrollerde olsun memur bey kavşaktaki fotoğraf sizin mi? Siz misiniz? Diye soru soruyorlar. Güzel bir empati oluştu vatandaşlarla aramızda. Diğer tanıyan, tanımayan sürücüler durup teşekkür ediyorlar. Güzel bir çalışma olduğu kanaatindeyim, bu çalışmalarımız devam edecektir. İl Emniyet Müdürümüz Doğan İnci’ye Trafik Şube Müdürümüz Arif Gürbüz’e böyle bir projede beni kullandıkları için çok teşekkür ederim. Sürekli vatandaşlarımız durdurup tebrik ediyorlar, fotoğraf çektirmek için vaktimin olup olmadığını soruyorlar”

(Haber-Görüntü: Mustafa Kılınç-Kurtuluş Karaaslan)