Seçim çalışmalarını memleketi Kahramanmaraş'ta sürdüren Mahir Ünal, Memur-Sen Şubesi'ni ziyaret etti. Memur-Sen yöneticileriyle sohbet eden Ünal, Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinin bir muhtarlık seçimi olmayıp cumhur ittifakına verilen desteğin test edileceği bir seçim olduğunu söyleyen Mahir Ünal, Memur-Sen'in ne yaptığını, hangi mücadelelerden geçtiğini ve 15 Temmuz'da nasıl bir duruş sergilediğini çok iyi bildiklerini söyledi.

31 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanı ya da muhtar seçmekten ibaret olmadığını ifade eden Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerinin, ırkçıların, faşistlerin ve İslam düşmanlarının hedefinde olduğunu belirtti.

Erdoğan'ı hedefine alanların 31 Mart'ta sevinmek için beklediklerini ve onların seçimleri Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na desteğin ölçüldüğü bir seçim olarak gördüklerini kaydeden Ünal, şöyle devam etti: “Hüsamettin Cindoruk, eski Türkiye'nin bir aktörü olarak çıktı ne dedi? '31 Mart intikam günü olacak' diyor. Neyin intikamı olacak? Yani sizin zamanınızda, onların zamanındaki Türkiye'de ne yapılıyordu? Birileri bunlara 'Şak' diye emrediyordu, tak diye yapıyordu.” Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptığı konuşmada: “Memur-Sen’in değerli mensupları, öncelikli olarak misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Tabi Memur-Sen’in ne yaptığını, hangi mücadelelerden geçtiğini, 15 Temmuzda nasıl bir duruş sergilediğini ve Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinde Memur-Sen’in nerede durduğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden Memur-Sen’in verdiği mücadelenin köklerinde Akif ağabeyin ve onun kattığı ruhun çok büyük bir yeri ve önemi var. O yüzden ben her Memur-Sen’i zikrettiğimde Akif ağabeyin o duygusunu, adanmışlığını, dava adamlığını mutlaka hatırlarım. Meseleyi sulandırmak için yandaşlık gibi, angaje olmak gibi tuhaf kelimelerle meseleyi tahrif etmek isteyenler şunu bilmelidir ki, evet biz bayrağımızın yandaşıyız. Biz bu toprağın, bu vatanın yandaşıyız. Biz memleket meselesi olduğunda canımız pahasına değerlerimizi korumak için her şeyi yaparız.

Ama sendikacılık adı altında teröristlere övgü dizenler, sendikacılık adı altında Fetö’nün, Türkiye düşmanlarının, terör örgütlerinin ağzıyla konuşanların da önce durup kendilerini bir değerlendirmeleri gerekir. Yani bugün Memur-Sen; aldığı pozisyon itibarıyla eğer ülkesinin, vatanının, bayrağının ve ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını ve ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmakla suçlayanlar, önce dönüp kimin yanında durduklarına bir bakmaları gerekir. Memur-Sen bu süreçte de 31 mart seçimleri sürecinde de bu süreci bir belediye seçimleri sürecinden çıkarıp, şimdi bize diyorlar ki bu sonuçta, geçen Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, ya sonuçta muhtar seçeceğiz, Belediye Başkanı seçeceğiz. Niye bu meseleyi beka meselesi haline getiriyorsunuz? Şimdi tabi Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu sormak gerekiyor. Bugün terör örgütlerinin Türkiye hedefinde mi? Bugün Recep Tayyip Erdoğan terör örgütlerinin hedefinde mi? Bugün Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye ırkçıların, faşistlerin, İslam düşmanlarının hedefinde mi? Bugün bütün dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefine alanlar 31 martta sevinmek için bekliyorlar mı? Peki onlar bu meseleyi bir belediye seçimi mi olarak görüyorlar? Onlar bu meseleyi bir muhtarlık seçimi mi olarak görüyorlar? Yoksa Recep Tayyip Erdoğan’a, cumhur ittifakına desteğin ölçüldüğü, sınandığı bir seçim olarak mı görüyorlar. Hüsamettin Cindoruk bunu ifşa etti biliyorsunuz. Hüsamettin Cindoruk, eski Türkiye'nin bir aktörü olarak çıktı ne dedi? '31 Mart intikam günü olacak' diyor. Neyin intikamı olacak? Yani sizin zamanınızda, onların zamanındaki Türkiye'de ne yapılıyordu? Birileri bunlara 'Şak' diye emrediyordu, tak diye yapıyordu. Ya da işte dün gördünüz, bir grup başkan vekili çok ağır hakaretlerle Cumhurbaşkanımıza ve sayın Devlet Bahçeli’ye kullandığı ağır hakaretleri ve hücrede hesap vermek gibi ifadelerini gördünüz. Daha önce de bunların bir milletvekili İzmir’den bizi denize döküyordu. O yüzden bu seçimlerin bir belediye seçimi olmaktan ziyade bu seçimlerin açık ve net olarak bütün dünyada, Recep Tayyip Erdoğan’a, cumhur ittifakına verilen desteğin test edildiği görüldüğü, dünya tarafından da açık ve net olarak görülüyor" şeklinde konuştu.