Kent gündemini yakından takip eden Kanal Maraş, önceki hafta Nazlı Ceylan Balduk Kurtul'un takip ettiği, KMTSO tarafından kamuoyuna sessiz sedasız açıklanan Süleymanlı Kültür Köyü projesini ele almıştı. Hemen ardından KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün ve 3 iş adamının Ermeni bir iş adamı ile Kahramanmaraş’ta doğum günü kutlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan bu gelişmelerin odağında olan Onikişubat İlçesine bağlı Süleymanlı mahallesine giden Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, projenin bazı kısımlarını bölge halkından öğrendi.

ERMENİLER MÜSLÜMANLARI KATLETTİ
Bir zamanlar Ermeni mezalimini iliklerine kadar hisseden ve binlerce Müslümanın katledildiği Süleymanlı köyü şu aralar en sakin hallerini yaşıyor. Tarih ve doğa ile iç içe yaşayan bölge insanı neredeyse 100 yıl önce yaşanan olaylar sonrası yaşantılarına devam ederken, bölgede ciddi bir nüfus hala mevcut. Dik yamaçları, Karadeniz kadar yeşilliği bulanan bölgede tarihi doku ise her evde bulunuyor.

KMTSO BÖLGEYİ TARİHİ DOKU KAZANDIRACAK
Bir zamanlar definecilerin sıklıkla uğradığı köyde şu anda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) tarafından yapılacak kültür köyü projesine odaklanmış durumda. Projenin tüm detayları tam olarak bilinmese de, ana hatları ile kaleden yüksek bir tepeye asma köprü, evlerin tek renge boyanması ve tarihi hamamın faaliyeti geçirilmesi ve eski kışlanın restore edilerek aslına uygun hale getirilmesi planlanıyor.

NAZLI CEYLAN BALDUK KURTUL BU PROJEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Kültür Köyü projesine büyük önem veren ve KMTSO ile DOĞAKA işbirliği ile gerçekleşecek olan Süleymanlı Kültür Köyü Projesi ile ilgili telefonla ulaştığımız Nazlı Hanım şunları söyledi; ''Amacımız tarih kokan Süleymanlıdaki tüm yapıları restore ederek Turizme kazandırmak ve insanların buraya gelerek hem bu yöredeki bu yerleri görmesine hem de Ilıcamızda konaklama yaparak bu bölgeye daha fazla insanların gelmesini sağlayarak genç nüfusun buralardan göçünü önlemektir.''