Kamuoyu adına Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bir dilekçe yazarak "Eski Mercedes makam aracını kaç TL bedelle satıldığı? Ve Yeni alınan makam aracı olarak Wolksvagen 4x4 Passat marka makam aracının ne kadar bir bedelle alındığı veya kiralandığı hususunda, kamuoyu adına tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim." diyerek belediyeye sunarak yanıt beklemişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi merakla beklenen o açıklamayı yaptı.

İşte yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"Bazı internet sitelerinde belediyemiz AKBEL şirketinde yönetim kurulu üyelerinde yönelik yüksek miktarlarda Huzur hakkı ödendiği, Mercedes marka aracın 210.000 TL satılarak yerinie 440 bin TL'ye Passat marka araç alındığı konusunda doğru bilgiden yoksun, maksatlı, önyargılı, kamuoyunu yanıltmaya ve algı oluşturmaya yönelik mesnetsiz ifadeleri verildiği görülmüştür.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Belediyemiz (AKBEL) şirketinde 11 olan yönetim ve denetim kurulu üyesine ödenen huzur ücreti toplam aylık 29. 400 TL iken, mevcut durumda bu sayı 4 yönetim kurulu üyesi sınırlandırılmış ve huzur ücreti toplamı ise Aylık 8.820 TL'ye indirilmiştir.

Belediyemizde (KASKİ dahil) ağırlıklı hizmet aracı olarak olmak üzere araç ve iş makinesi sayısı 145 adet azaltılarak yıllık ortalama 7 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. Belediyemizde bulunan ve kullanılmayan Mercedes marka araç 2886 sayılı kanun 45. Maddesine göre açık ihale yöntemi ile 254 bin TL'ye satılmış ve yerine herhangi bir araç alınmamıştır başkanlık hizmetlerinde kullanılan aracın kira süresinin dolması sebebiyle yerine aynı marka araç kiralamıştır. 

Yönetimin evrensel bilgileri olan şeffaflık kanunlarımızda bu kapsamında yer alan hükümler partimizin 31 Mart 2019 Yerel Seçimler Manifestosu'nda vurguladığı 'Tasarruf ve Şeffaflık ilkesi' ile idaremizin konulardaki hassasiyeti geri hemşerilerimizin bilgisine saygıyla sunulmuştur."