Deneyimli bir ekip tarafından hazırlanarak ekrana gelen Açık Masa programı, her hafta toplumun bir başka kanayan yarasına parmak basıyor… Araştırmacı ve soruşturmacı gazetecilik ilkeleri gereği hazırlanan programda haksızlıklar, karanlıkta kalanlar, gerçekler ve halk sağlığını ilgilendiren her ne varsa bir bir gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın sunumuyla ekrana gelen Açık Masa'da sorulmayan soruluyor, konuşulmayanlar konuşuluyor.

Canlı yayın ile ekrana gelen programın moderatörlüğünü yapan Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın 29 Nisan Perşembe günkü programında, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'e belediyenin 2020 yılında kesilen reklam faturaları hakkında sorular yöneltti.

"Sevgili Mehmet Gürbüz, Belediyenin Basın, Yayın, Afiş ve Reklam Giderlerinin 100.705,59 TL olduğunu söylüyor.

Buradan Mehmet Gürbüz'e Sesleniyorum;

Bunların içinde Prodüksiyon ücreti var mı?

O yerel TV’ye verdiğin aylık faturalar bu bedelin içinde mi, değil mi?

Prodüksiyon adı altında sözleşme yaptığınız bir yerel TV'ye her ay düzenli olarak kesilen faturalar 2020 yılı reklam giderlerinin içinde mi? Değil mi?

Köşe yazımda da belirttiğim gibi 2019 yılı Aralık ayının prodüksiyon ücreti faturası 11 bin 800 TL'dir, bunun üzerine bu fatura tutarını 12 aylık hesapladığımız zaman 141 bin 600 TL sadece prodüksiyon gideri yapıyor.

Bu rakamlar 2019 yılına ait. Peki Mehmet Gürbüz; 2020 yılında ne kadar "Prodüksiyon" ücreti ödedin?"

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan; “2020 yılına ait bir yerel TV'ye ödenen Prodüksiyon giderleri, ‘Basın, Yayın, Afiş ve Reklam Giderleri’ için verilen 100 bin 705 TL'nin içinde değildir.” iddiasında bulundu.