Su fiyatları ile ilgili CHP Genel Başkanı Öztunç'un paylaşımıyla başlayan tartışmada Başkan Güngör Hodri Meydan demiş ve Ali Öztunç’a; ''Polemik yapmayın, topu taca atmayın. İstanbul, Ankara ve İzmir halkının ucuz su içme hakkı yok mu? Siz hangi partinin genel başkan yardımcısısınız? CHP’li Büyükşehir Belediyeleri su ücretini bizim tarifeye indirsin hodri meydan bekliyorum''

Güngör'ün "Polemik yapmayın, topu taca atmayın." tweetine Öztunç anında cevap vererek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Hayrettin Güngör bana hodri meydan dediniz. Ben de gördüm meydan okumanızı dedim. Topu taca değil saha dışına siz atıyorsunuz. Bir daha söylüyorum, hodri meydan dediniz ben varım. Karşıma çıkın tüm halk izlesin tartışalım. Siz istediniz şimdi neden kaçıyorsunuz?"

BİR YANIT'TA İYİ PARTİ'DEN GELDİ

Su fiyatlarıyla ilgili tartışmaya İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel'de dahil oldu.

Çabukel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Sayın Hayrettin Güngör çok önemli bir şeye değinmiş. Madem %50 indirim yapmaya hazırsınız neden İstanbul, Ankara gibi yerleri bekliyorsunuz. Vatandaşı düşünün vatandaşı. Bir an önce su birim fiyatına %50 indirim yapın. Siyaset yapma Makamı değil orası icraat Makamı.'' açıklamasında bulundu.

SU FİYATLARINA İNDİRİM İÇİN SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Genel Kurul Üyesi Ali Mercimek’in; Salgın döneminde vatandaşı zor durumda bırakan su fiyatları ile ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne soru önergesi verdi.

İYİ Parti'nin soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"KAHRAMANMARAŞ  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI'NA''

İnsanların alım güçlerinin düştüğü bu dönemde vatandaşlarımızın tamamının gelirinde daralmalar olmuştur. Covid-19 tehdidi nedeni ile insanlar evlerine kapanmış, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 20 yaş altına ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmiştir.

Bu zor günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Meclis Başkanı olarak

1 - Mevcut su faturaları için birim fiyatlarında ilk 6 ay İçin %50, sonrası için ise toplam %30 indirim yapılmasını,

2- Su faturaları ve belediyenin açtığı davalarda Büyükşehir Belediyesinin kazanmış olduğu mahkeme dosyalarında belirlenen avukatlık ücretlerinin vatandaşa yansıtılmadan silinmesini,

3- Büyükşehir Belediyesinin su faturaları için açmış olduğu davalarda vatandaştan masraf alınmadan faizlerin tamamının silinmesi ve peşin ödeyeceklerde ise %50 indirim yapılmasını talep ederiz.

Ayrıca günümüzde pandemi koşullarında lokanta, restaurant-cafe ve benzeri iş yerleri dahil olmak üzere bir çok iş yeri kapasitesinin yarısı kadar çalışmak zorunda kalmıştır bu nedenle;

Esnaflardan alınan tabela ve reklam vergisinin geçmiş 9 ay ve gelecek 6 ay için alınmamasını, önümüzdeki 6 ay sonrasından başlamak üzere ödenmiş vergilerin mahsup edilerek yeniden hesaplanmasını yüce meclisinizden arz talep ederiz."


 

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YANIT GELDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Başkanı Hayrettin Güngör’ün, CHP Genel Başkanı Ali Öztunç ile Twitter’den girdiği söz düallusun da; ‘’İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyeleri su fiyatlarında indirim yapsın biz de %50 indirim yapacağız’’ sözlerine bir nevi yalanlama yapar gibi KASKİ Genel Müdürlüğü 2560 Sayılı Kanunun 23. maddesi gereği Su tarifeleri maliyetin altında olamayacağını belirtmiştir.

İYİ Parti'nin soru önergesinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KASKİ Genel Müdürlüğü'nden verilen yanıt cevabında:

23.11.2020 tarihli Genel Kurul toplantısında yazılı taleplerinizden;

1 ve 2 Nolu talebinizde Covid-19 nedeni ile su faturaları için birim fiyatlarda ilk altı ay için %50, sonrası için ise %30 indirim yapılması, avukatlık ücretlerinin vatandaşa yansıtılmadan silinmesini istemektesiniz.

Söz konusu talepleriniz için 2560 Sayılı Kanunun 23. maddesi gereği Su tarifeleri maliyetin altında olamayacağından dolayı söz konusu talebiniz için bir işlem yapılamayacağı,

3 Nolu talebiniz olan Su faturaları için açılmış olan davalar için ise 7256 Sayılı Kanun gereği 31 Aralık 2020 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze müracaat eden mükelleflerin borçları yapılandırılacak olup, peşin ödemelerde faizlerin %90'nın silineceği hususları;

Bilgilerinize arz olunur.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAYRETTİN GÜNGÖR HODRİ MEYDAN’DAN GERİ ÇEKİLECEK Mİ?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün CHP Genel Başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a su fiyatları konusunda Hodri Meydan demesi karşısında Ali Öztunç’un bunu kabul etmesi ile ne zaman bu konuda ekran karşısına çıkacakları kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Dün akşamdan bu yana kamuoyunda ‘’Bu hodri Meydan’dan kim kaçacak? Kim geri adım atacak?’’ diye konuşulmaya başlandı.