Kahramanmaraş’ta kent genelinde yaklaşık 25 bin dekarlık alanda üretimi yapılan ve bölge halkı tarafından beyaz altın olarak da nitelendirilen sarımsaktan 50 bin ton rekolte elde edildi. Sarımsağın iç pazarda ve yurt dışında pazarlanması için kolları sıvayan üreticiler, hasadı tamamlanan sarımsağı paketlemek için 5 bin tarım işçisi istihdam ettiler.

Tarla başında tüccara 6 liradan satılan sarımsağın hem yurt içi ve hem de yurt dışına yolculuğu başladı. Traktörle tarladan sökümü yapılan sarımsak, işçiler tarafından toplanarak kuruması için dinlenmeye alınıyor.

Sarımsak üreticileri, asıl parayı aradaki tüccarların kazandığını, pazarı daralttıklarını, kendilerinden aldıkları sarımsağı depoya stoklayarak, kışın en az 20 liradan satışa sunduklarını ifade ettiler. 

"PAZARCIK KAYMAKAMI SORUNLARIMIZA KAPALI
Üreticilerin çavuşluğunu yapan ve işçi çalıştıran bir vatandaş da kaymakamın asla kendilerini görüşme talebine sıcak bakmadığını, Cumhurbaşkanının uyarılarına rağmen bürokrat konumundaki kaymakamla kendilerini görüştürmedikleri dile getirdi. Yetkililerden yardım isteyen vatandaş, bugüne kadar Devlet Bahçeli’ye destek verdiklerini, bu bayrak altında yaşadıklarını, bayrağı, milleti sevdiklerini, 20 senedir oy kullandığını belirten vatandaş, yalnız Kaymakamlık makamına gittiklerinde tanıdıkları olmadıktan sonra içeri alınmadıklarını, görüştürmediklerini söyledi. 

Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına dertlerini gönderen vatandaş şunları söyledi:

“Ben sarımsak yetiştiriyorum. Sarımsak genel görüntü itibarıyla sağlam, ama fiyat konusunda çok sıkıntı yaşadık. Allah herkesin emeğini inşallah yerde koymaz. Sarımsak ekimi biraz fazla olduğundan dolayı masrafını karşılayamıyor.