TSK'nin, Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle 20 Ocak'ta terör örgütü  YPG/PKK-DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlattığı  Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için Türkiye'nin dört bir  yanından çocukların okullarda  hazırladıkları video, mektup ve resimler Mehmetçik'e ulaştırılıyor.

Harekat kapsamında teröristlerden temizlenen hakim bölgelerde kurulan  üst bölgelerinde askerler, fırsat buldukça çocukların gönderdiği videoları  izleyip, mektupları okuyup resimlere bakıyor.

MİNİK MEHMET'İN MEKTUBUNA ASKERLERDEN SÜRPRİZ TELEFON
Kahramanmaraş Hasan Balcı İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Mehmet Tuğkan  Şahin, bir süre önce sınıfta harekata katılan askerlere destek olmak amacıyla  mektup yazdı.

Minik Mehmet, mektubunda, asker ağabeylerine, "Hepinizi çok seviyorum,  her gün sizin için dua ediyorum, büyüdüğümde sizin gibi asker olacağım. Allah'a  emanet olun, arkanızda bizler varız." ifadeleriyle destek verdi.

Mektubu okuyan askerler, minik Mehmet'e ulaşmak için okulu aradı.  Öğretmeni aracılığıyla telefonla Mehmet'le konuşan askerler, teşekkür etti.

MEHMET KOMANDA YEMİNİ VİDEOSU HAZIRLADI
Askerlerin sürpriz telefonunun ardından asker ağabeylerine kendi  sesiyle "komando yemini" videosu ile sınıfta arkadaşlarıyla "Mehmetçik'e destek"  videosu hazırlayan minik Mehmet, öğretmeninin telefonundan askerlere videoları  gönderdi.

Bu duygulandıran videolar, cep telefonu aracılığıyla askerler arasında  paylaşılırken, askerler videoları izledikten sonra Mehmet'i arayarak teşekkür  etti.

İlk videoda minik Mehmet, komando yeminini ezbere okurken, ikinci  videoda öğrenciler sınıfta tek tek ayağa kalkarak hissettiklerini söylüyor. Son  bölümde ise öğrenciler hep birlikte "Sefer ordunun, zafer Allah'ındır. Ne mutlu  Türküm diyene" ifadeleriyle, el sallayıp Mehmetçik'e selam gönderiyor.