Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa başlattığı 'Okul Yolu' çalışması kapsamında anaokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu uygulamada, bir grup anaokulu öğrencisine, uygulamalı trafik eğitimi verilerek, 'Okul Yolu' çaşlışması programı geçekleştirildi. 

'Okul Yolu' projesi hakkında bilgi veren Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, "Bilindiği gibi trafik kazalarıyla mücadelede polisin kolluk kuvvetlerinin denetiminden daha etkili olan bir unsur var, bu da yol kullanıcıların yani sürücülerin trafik konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesiTrafik eğitimi denilince de bu eğitimin kalıcı olabilmesi için, faydalı olabilmesi için, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımızın eğitimi önem arz ediyor. Bize bu amaçla İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla ortak bir çalışma yaptık. 'Okul Yolu' adını verdiğimiz bu çalışmada çocuklarımıza okula giderken servisle okula gitme kuralları dikkat etmesi gereken hususlar, anne babalarının hususi araçlarıyla okula giderken nelere dikkat etmeliler, nereye binmeliler, emniyet kemeri kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar. Yine yaya olarak gidiyorlarsa alt geçitlerin, üst geçitlerin kullanımı yoldan gidilmemesi, oyun oynanacak yerlerin oyun parkları olduğu çocuklarımızın anlayabileceği seviyedeki basit trafik kuralları ve basit trafik işaretlerinin çocuklarımıza burada görsel olarak, uygulamalı olarak anlatılmasından oluşan bir standımız" dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı anaokulları gezilerek görsel materyallerle birlikte anaokulu öğrencilerine 'Okul Yolu'  çalışmasını sunacaklarını belirtti.