Kahramanmaraş Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan kız öğrenciler, Kudüs’teki Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla dün akşam yurt binasına ışıklarla ‘Kudüs’ yazdılar.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesinde ve Avşar Kampüsündeki KYK'ye bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, dün gece yarısı İsrail'e tepki Filistin'e destek için eylem yaptı. Yurtta ışıklandırmalar ile 'Kudüs' yazısı oluşturan öğrenciler, yurt binası önünde de destek sloganları attı. Öğrencilerin ışıklı eylemi çevreden de büyük ilgi gördü.

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak saat 21.00'de başlayan etkinlikle ilgili konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, "Kudüs'te masum insanlara, çocuklara ve sivillere atılan o bomba hem ülkemizin tam ortasına hem KYK gençliğimizin de gönlüne yüreğine düştü. O günden bu yana ne yapabiliriz gençlerimizle beraber hem kudüsü işledik hem filistini işledik. Daha öncede Afrin'de gençlerimizle askerklerimizi işlemiştik. Aynı duyarlılıgı şimdi de yine masum insanlar Filistinliler KYK gençliği duymaya başladı. Bugün tüm ülke genelinde 81 ilimizde tüm yurtlarımız da hem ışıklandırma hemde aynı saatte, saat 21:00'de bütün ışıklar aynı anda yanıp sönmesi gibi bir eylemle sesimizi, filistinin sesinin, o masum insanların sesini bütün Türkiye'ye bütün dünyaya hatta bu zulmü işleyen zalimlere duyurmak belki bir nebze vicdanları harekete geçirmek insanlığın ölmediğini dünyaya duyurmak için böyle bir eylem girişiminde bulunuldu.

Başta bakanımız olmak üzere sayın genel müdürümüzü ve bütün bürokratlarımız ve hatta bu konudan haberden olan bütün basınımız ve sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzerere bu duyarllılığı gençlere yayılmasını istiyorlardı. Gençlerimizde bu duyarlılığının kendilerde olduğunu ilerde de böyle devam edicegini hissettirmiş oldular. Dolayısıyla ilgilenen bütün yukardan aşşağıya bizim amirlerimizden ilimizdeki bütün bu konuda duyarlılık gösteren basın medyasından sayın valimizden itibaren, bütün bürokratlarımız hepsine teşekkür ediyoruz. Filistin yalnız değildir hiçbir zaman masum insanlar yanlız değildir beraberiz" dedi.