Son dakika... Kahramanmaraş'ın ilçelerinden Elbistan'da yaşanan olayda; özellikle küçük yaştaki çocukları hedef alarak tacizde bulunduğu öne sürülen şüpheli kırtasiyeci esnaf M.D. geçtiğimiz günlerde kırtasiyeye kitap almak için giden 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edildi. Olaydan haberdar olan aile, esnaf hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında M.D. polis ekiplerince gözaltına alındı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Elbistan Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan açıklamada ise; “Elbistan’da bir kız çocuğunun cinsel istismar edilmesi olayı ile ilgili bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

​Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımızca öğrenilmesi üzerine derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olayın şüphelisi 28/04/2021 tarihinde gözaltına alınmıştır.

​Suç mağdurunun yaşının küçük olması sebebiyle uzmanlar eşliğinde beyanının alınabilmesi amacıyla Kahramanmaraş Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınması işlemlerine devam edilmektedir.

​Cumhuriyet Başsavcılığımızca suça yönelik delillerin eksiksiz bir şekilde toplanması konusunda Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.