Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanlığı Şelale Park'ta çiftçiler gününü kutladı.

Kahramanmaraş'ta, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Dulkadiroğlu Ziraat Odası tarafından Şelale Park'ta büyük bir etkinlik düzenlendi.

Dulkadiroğlu Ziraat Odası tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Dünya Çiftçiler Günü kutlaması nedeniyle etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş İl Tarım Müdürü İhsan Aliemiroğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Onikişubat Ziraat Odası olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin temsilcileri ve Kahramanmaraşlı çiftçiler katıldı.

Türkiye'de modası geçmeyen tek sektörün Tarım olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: "1984 yılından bu yana 14 mayıs tüm Dünya'da çiftçiler günü olarak kutlanmaktadır. Çiftçimiz 81 milyon ülke nüfüsunu beslemekte, ülkemizin gelişiminde üretiminin çeşitlendirerek ve artırılmasında rehaf seviyesinin yükselmesinde sağlık ve güvenli gıda temininde her türlü zararlı ve olumsuzluklara karşı alın terini dökerek sofralarımıza en güzel ürünleri yetiştirip göndermektedir. Kıymetli çiftçilerimiz 14 Mayıs Dünya çiftçiler gününü kutlar, yaklaşan fasttın bol bereketli ve doğal afetlerden uzak olmasını temeni eder 14 Mayıs Dünya çiftçiler gününü kutlarım. Çiftçilerimizin ürünün gerçek değerini bulacağı bir gelecek diliyorum" dedi.

Kahramanmaraş İl Tarım Müdürü İhsan Aliemiroğlu ise; "Ziraat odası başkanımıza gerçekten böyle bir gün düzenlediği için sizlerle bizleri buluşturduğu için 14 Mayıs Dünya çiftçiler gününde böyle bir organizasyon yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bir çok ziraat odası bu tip organizasyonları yapmaktan baen geri duruyor. Biz Kahramanmaraş' ta tarım ve hayvancılık müdürlüğü olarak her daim her zaman hükümetimizin proğramlarını sizlere ulaştırma noktasında tüm ilçe müdürlüklerimiz olarak azami gayret içerisindeyiz. İşte bu gayretin vesilesi sizlerin Kahramanmaraş ilinin çalışkanlığı, Kahramanmaraş ilini tarımsal çeşitlilikle ve tarımsal üretimde önemli noktalara getirdi. Kahramanmaraş ili olarak toplam tarımsal hasıla bakıldığında bitkisel üretim hayvansal üretim ve su ürünleri toplam yaklaşık 4 milyar TL'lik yıllık tarımsal hasılatımız mevcut. Bu ilin ekonomisi açısından çok önemli bir rakam. Bunun yanında biz gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı olarak yıllık 100 milyon ile 120 milyon TL arasında değişen miktarlarda, Kahramanmaraş çiftçisine doğrudan destekleme ödemesi yapıyoruz. Bunun yanında bizim bakanlığımız kırsal kalkınma ve desteklemesi yatırımları proğramı ve tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumumuz aracı ile yaklaşık yıllık 200 civarı ortalama rakamları söylüyorum Kahramanmaraş'a tarımsal sanayi tesisi kuruluyor. Bunlar hem çiftçilerimizin bölgemizde hem de doğru üretim tekniklerini üretiklerini hem de yatırımcılarımızı doğru olanlara doğru yerlere doğru yatırımlar yaptıklarını en önemli göstergeleri" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ımız toprak açısından çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, ''Mümbit alanlar var, hem yayla kesimimiz var plato dediğimiz, hem uçsuz bucaksız mümbit ovalarımız var. Türkiye toprakları ki 46 milyon dönümü aşkın topraklarımızın son 30 yılında 3.5 - 4 milyon dönüm arazimiz korunamadı. Şehir yapımıyla, baraj yapımıyla, sanayi kurulmasıyla, yollarla vesaire düzensiz ve plansız yapılaşmayla bu kadar milyon dönüm topraklarımız gitti. Halbuki telafisi olmayan 2 madde toprak ile su giden gittikten sonra, şu anda Türkiye'miz her sahada kendine geldiği gibi bu alanda da kendisine geldi ve toparlandı. İkiyüz'ü aşkın büyük ovamızda Türkiye'de, Kahramanmaraş'ımızın da bütün ovalarında ovalarımız koruma altına alındı. Sit alanı ilan edildi. Eskiden belediyemizin mücavir alanında şehir planına girenler girmiştir, ama onun dışında yeniden belediye başkanımızda burada. Hiçbir adım toprağımız bundan sonra yapılaşma için heder edilmeyecektir. Ve aynı zamanda arazilerimizde arazi toplulaştırma çalışmalarımız başladı. Türkiye genelinde de Kahramanmaraş genelinde de, gerek kuzeyden başlıyorum Elbistan, Afşin, Ekinözü, Göksun, Aşağı Andırın burada da Maraş Ovası, Türkoğlu ve Pazarcık Ovalarımızın bütününde bır kısmında proje üzerinde, kağıt üzerinde konuşmalar devam ediyor. Bir kısmında da bir fiil ekiplerimiz şu an da sahaya inmişlerdir, arazi toplulaştırmasına devam ediyorlar" ifadelerinde bulundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise düzenlenen etkinlikte yapmış olduğu açıklamada, "Evet bugün 14 Mayıs çiftçiler günümüz, bütün çiftçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum, tebrik ediyorum. Kendilerine hem bu yıl, hem de ömürleri boyunca yaptıkları bu tarımsal çalışmalarda bereketli güzel hasılatlar temenni ediyorum. Çiftçilik mesleği biraz önce milletvekilimiz dedi ya Âdem Aleyhisselam'la başlayan, çünkü karnınızı doyurmanız için tarımsal çalışma yapmanız, üretmeniz lazım. Dolayısıyla çok insanoğlunun başlangıcından bu yana olan bir çalışma sistemi. Bir de helal kazancın olduğu çok önemli bir meslek. Dolayısıyla bu helal kazanç sahiplerine hep inşallah güzel bereketli hasılatlar ürünler temenni ediyorum. Hepsine sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.