Sosyal Medya üzerinde "Bu araçla eski yastık yorgan alıyoruz diye sokaklardan geçen 1 erkek 1 bayan kucaklarında 1 çocuk olan 09 KT 060 plakası olan bu arabaya dikkat edin. Çocukları kaçırmaya çalışıyor bu şahıslar organ mafyası olduğu söyleniyor heryerde aranıyorlar halkımız duyarlı olsun lütfen çocuklara dikkat edelim.." şeklinde yapılan paylaşımlar doğru mu? işte detaylar..

YALAN BİLGİ
Özellikle facebook'ta büyük bir hızla yayılan bu fotoğrafın aslı astarı yok. Hatta Kahramanmaraş'ta 2 tane kız çocuğunu kaçırdı o adam bu adam şeklinde yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor.

Tabi bu paylaşımlar gerçek değil ve büyük ihtimalle fotoğrafta dolaşan kişi internetten resmi alınan yabancı uyruklu Türk vatandaşı olmayan bir kişi.

İNSANLARI KANDIRIYORLAR
Hatta aynı tarihlerde bir hesaptan yapılan paylaşımda ise "Son durum bu adam en son ıstanbul kartal da bir okulun önünde lüks bir arabbayla görülmüş polis panik yaşanmasın diye okul adını vermiyor. Bu resimdeki kişi organ çetesinin adamı istanbul da sokak sokak gezip çocuk kaçırıyor emniyetten gelen resim. Görenler direk emniyete haber versinler yakalanmamış şuan sokaklarda bilginiz olsun" denildi.

Yani tamamen saçmalık olan bu paylaşımlara inanmayın.