Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak yağmur, Kahramanmaraş'ın kuzey kesimleri ile Adana'nın kuzeyinde (Tufanbeyli ve Saimbeyli) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren Mersin'in batı kesimlerinde (Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar) çok kuvvetli, gece yarısından itibaren ise Mersin il geneli ile Adana genelinde kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hatay, Gaziantep, Kilis ve Mersin çevrelerinde 2 ila 3 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR: Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2018 Salı günü akşam saatleri ile Çarşamba sabah saatleri arasında Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgârın 25.12.2018 Salı günü öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimlerinde; Mersin, Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.