Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Çukurhisar mahallesi kırsalında arıcılık yapan Ali Kaynar, kovanlarından kaçarak su kenarlarına gelen arıların peşine düşüp, doğada kendiliğinden yaptıkları kovanları buluyor. 

Çukurhisar Mahallesi, Kartal Geçidi mevkisinde su kenarına konan firari arıyı takip eden meraklı balcı Kaynar, peşinden gittiği arının Yüce Tepe kayalıklarına konduğunu gördü. Ekibiyle beraber kayalıklara kadar giden balcı, büyük bir kayanın mağarayı andıran bölümünde arıların bal yaptığını görünce, hazırlıklarını yaptı ve kovanı almak için çalışmalara başladı. Kovanlarda ortalama 10 kilo bal bulan Kaynar, tamamen doğal ortamda üretilmiş bu balı, kendi kovanlarında ürettiklerinin neredeyse 3 katı fiyatına satışa sunuyor. Ancak bu sefer iş, sandığı kadar kolay olmadı. Koruma tulumunu giymeden bölgeye giden Kaynar, kayalıklardan balı almak için uğraşırken binlerce arının saldırısına uğradı. 

Kayalıklardan dışarıya çıkan bütün arılar; adeta üzerine istila etti. Çok zorlu anlar yaşayan balcılar, arkadaşlarının gömleğini çıkarıp, üzerine bolca körük dumanı sıktılar. Sakinleşen arıların büyük bir kısmı bölgeyi ter kedince, pes etmeyen arıcılar kayalıklardan el değmemiş balı almayı başardılar. 
 

ÖZEL HABER/ KANAL MARAŞ