Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Minik düşler minik gülüşler sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukları küçük yaşta sanatla tanıştırmak ve sanatı sevdirmek adına bir köy okulunda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocuklar sanat atölyesi çalışmasıyla Yeni yapan ilkokulunda yaklaşık 50 anaokulu ve ilkokul öğrencisine taş boyama çalışması yaptı.

Yüzleri gülen ve hayatlarında ilk defa bu kadar kalabalıkla taş boyama çalışması yaptıklarını ifade eden öğrencilere velileri de eşlik ettiler. Çocuklar aileleriyle birlikte sanat ve eğlence dolu bir gün geçirdiler. Okulun bahçesinde, yemyeşil ağaçların olduğu bölgede gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara taş boyama eğitimi veren Melek Erat, etkinlik boyunca çocuklarla birlikte boyama çalışması yaptı.

Ailelerin de katıldığı etkinlikte anneler, adeta yeniden çocukluklarını yaşadıklarını ifade ettiler.

En çok da kendileri gibi gülen yüz profili yapan çocuklar, bu anlamlı günü toplu bir fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirdiler. 
Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül: “Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak etrafı yemyeşil sularla çevrili Yeni yapan köyündeyiz. Yeni yapan Köyünde ilkokul öğrencileriyle birlikteyiz. Onlara taş boyama çalışması yaptırmaktayız. Sanatı çocukların ayağına getirmiş bulunmaktayız. Bundan dolayı ilerde sanat sever olarak Çocukların ileriki yaşlarında bir iz bırakması için buradayız” ifadelerini kullandı.