Sağlık Bakanlığı, ‘HayatEveSığar’ telefon uygulamasında Kahramanmaraş'ta şehir geneli ve ilçelerin koronavirüs yoğunluk haritasını kullanıcılarına açtı Koronavirüs vaka ve ölüm sayısının paylaşılmadığı uygulamada salgının en yoğun olduğu bölgeler en yüksek riskli bölge kırmızı, orta derece  riskli bölge sarı ve düşük derece riskli bölge yeşil renkleriyle gösterildi. Kanal Maraş ekibi olarak Kahramanmaraş geneli koronavirüs haritasını sizler için görüntüledik. 30 Nisan tarihi itibariyle güncel haritaya göre sizler için ilçe ilçe değerlendirme hazırladık.

6 İLÇEDE KORONAVİRÜS ETKİLİ OLDU
Görüntülere göre Kahramanmaraş'ta en yüksek koronavirüs salgının göründüğü bölge sırasıyla Onikişubat, Dulkadiroğlu, Elbistan, Afşin, Göksun ve Türkoğlu olarak belirlendi.

3 İLÇEDE BELİRLİ ALANLARDA ETKİLİ OLDU
En düşük koronavirüs salgının göründüğü ilçeler ise sırasıyla Çağlayancerit, Pazarcık ve Andırın ilçelerinin sokak gibi belirli alanları olarak kaydedildi.

İKİ İLÇEDE GÖRÜLMEDİ
Koronavirüs salgının görünmediği ilçe ise Nurhak ve Ekinözü olarak görülürken adı geçmeyen diğer ilçelerde ise koronavirüs salgının orta derece olduğu haritada gösterildi.

KENT MERKEZİNDE 9 MAHALLENİN BELİRLİ ALANLARI YÜKSEK RİSKLİ
Kahramanmaraş'ın en kalabalık ilçeleri olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu'nda güncel olarak Namık Kemal, İsmet Paşa, Divanlı, İsa Divanlı, Osman Gazi, Mağralı, Tavşan Tepe, Hürriyet, Bağlarbaşı mahallelerinin belirli bölgeleri yüksek olarak kaydedildi. Diğer mahallelerde ise koronavirüs vakasına az rastlandığı veya hiç olmadığı uygulama üzerindeki yoğunluk haritasından görüldü.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ'IN KORONAVİRÜS HARİTASI 
Dulkadiroğlu'ndan sonra en yoğun vakaların göründüğü Onikişubat'ta ikamet eden ancak temas kurduğu belirli bölgelerin olduğu haritada gösterildi.

RİSKLİ VE RİSKSİZ BÖLGELER BÖYLE BELİRLENİYOR
Öte yandan en düşük ve en yüksek risk bölgeler Aile Halk Sağlığı Merkezlerinden hastanelere sevk ettiği hastaların ikametleri, hastanelerde koronavirüs tedavisi görenlerin en son bulundukları yer ve ikametleri, tedavi olup iyileşen hastaların ikamet ettiği bölgeler ve filyasyonun (temaslı tespiti) yapıldığı bölgeler olarak dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

SADECE BİLGİLENDİRME, TEDBİRLERE TÜM ŞEHİRDE DEVAM
Ayrıca haritanın bilgilendirme amacında olduğu alınan tedbirlerin tüm şehirde uygulanmaya devam edilmesi gerektiği ifade edildi.