Kahramanmaraş'ta 3 yıl önce bir inşaat için temeli kazılan ve o günden bu güne kadar herhangi bir adım atılmayan inşaat alanı faciaya yol açıyordu. Kazılan inşaat temeli rüzgarın etkisiyle yan tarafındaki evin istinat duvarının çökmesine neden oldu. Evin sahibi Bilal Bolat, bu durumun yaşandığını ve kasıtlı yapıldığını ileri sürerek Dulkadiroğlu Belediyesi'ni suçladı, denetimsizlikten yakındı.

Kentte akşam saatlerinden beri etkisini gösteren şiddetli fırtına Dulkadiroğlu ilçesi Ballıca mahallesinde yer alan bir konutun istinat duvarını uçurdu.

Şiddetli fırtına zeytin ağacını devirirken, istinat duvarını çökertti. Oturduğu evinde belediyenin denetimsizliğinden dolayı korku dolu anlar yaşayan engelli çoçuğu olduğunu söyleyen 53 yaşındaki Bilal Bolat, ''heleki bugün çoçuklar dışarda değildi. Ya bu duvar çoçukların üstüne devrilseydi facia olurdu'' dedi. Çöken istinat duvarının üst tarafında bulunan apartmanında toprakların devamlı dökülmesinden dolayı tehdit altında olduğunu söyledi.

Yapılan hafriyat temel kazısı nedeniyle yıkılan istinat duvarından dolayı mağdur olduğunu söyleyen Bilal Bolat, "Benim evimin ilk önce üst taraftaki duvarı uçtu. Belediye ekiplerine durumu bildirdim ancak ilgilenmediler. Dün geceden bu yana eseden fırtınadan dolayı saatler önce bu sefer yıllar öncesinden hafriyat yapılıp inşaat yapılmayan yan arsa yüzünden yan duvarım yıkıldı. Allah'tan duvar yıkıldığında yanlarında çocuklar yoktu. Rüzgar olmadığı zaman çocuklar duvar kenarında oyun oyunuyordu. Müteahhiti tanımıyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi buraya ruhsat verdiyse burayı takip etmek zorunda." şeklinde konuştu.

Dulkadiroğlu Belediyesini aradığımızda hiç bir yetkili bizlerle ilgilenmiyor. Seçim zamanı akıllarına düşüyoruz. Bu devran böyle gitmez diyen Bilal Bolat ''Tek derdimizi anlatacağımız mecra Kanal maraş oldu. Ancak sesimizi böyle duyurabiliyoruz'' dedi.