Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesi Kiraz Yaylasında düzenlenen yayla şenliğinde gurbette yaşayanlar ile Helete halkının tamamı bir araya geldi. Köyün tamamı günler öncesinde evlerini boşaltıp yaylaya çıkarak kamp kurdular. Gurbetçiler de Avrupa’dan dönerek Kiraz yaylasına akın etti.

Heleteliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çağlayancerit Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte yaklaşık 5 bin kişi gönüllerince eğlendi. Yedincisi düzenlenen şenlik 2 gün sürdü. Davul zurna eşliğinde halay çekildi, geleneksel tura oyunları oynandı. Yıllar önce köyden çalışmak için Avrupa’ya gidenlerin çocukları ve torunları gerçekleştirilen şenlikte buluştu. Birlik, beraberlik ve kaynaşmayı amaçlayan şenlikte her ağacın dibinde bir aile köfte yoğurdu, kebap pişirdiler. Çay demleyip gönül sohbetleri yaptılar. Sonrasında alanda yöresel türküler eşliğinde halaya durdular. Şenlik çerçevesinde bir araya gelen ve uzun yıllardır birbirini görmeyen Heleteliler, hasret giderdi, birbirleriyle uzun uzun sohbet etti.

Helete Mahallesi sakinlerinin yaşadığı bu sevinç mutluluğuna katılan Çağlayancerit İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki de ortak oldu. Kızılseki, yaptığı konuşmada “Gördüğünüz gibi muazzam bir ortam var. Heyecan dorukta. Yakından, uzaktan tüm Heleteli hemşehrilerimiz bugün bu yaylaya akın etmiş durumdalar. Gerçekten şuanda görmüş olduğunuz tablo aslında tüm Türkiye’ye örnek olması gereken tablo. Tüm Heleteliler omuz omuza, el eleler. Burada piknik yapıyorlar. Geleneksel tura oyununu sergiliyorlar.” diye konuştu.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç: “Gurbetçilerimizi selamlıyorum. Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan  hemşerilerimize hoş geldiniz diyorum.  Tura oyununu izliyorsunuz, geleneksel kadimden gelen bir oyun.  Belediye başkanımız da kısa bir gösteri yaptı. Güzel bir gün” dedi.