Kahramanmaraş'ın Tarihi Kapalı çarşının Demokrasi meydanına bakan kısmında olan dükkanlarda, cephe çalışması yapılmasını işyeri sahipleri Büyükşehir Belediyesini eleştiri yağmuruna tuttu. 17 gündür kapalı olan işyerlerimizin açılacağı günün akşamından çalışma başlatılmasına veryansın ederek ''bu işyerleri 17 gündür kapalıydı. Niye 17 gündür cephe söküm işi bitirilmedi de bizlerin magdur olması için şimdi sökülüyor. Zaten ekonomik olarak zor durumdayız.'' eleştirisinde bulunuldu.

Söz verip de yapamadığı birçok projesi ile ünlenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün, Tarihi Kapalı Çarşı’nın yola bakan işyerlerinin ön cephe çalışmasının zaman açısından doğru bir zaman olmadığını dile getiren çarşı esnafı;''şu pandemi sürecinde zaten ekonomik olarak zor günler yaşıyoruz. birde söküm çalışmaları nedeniyle daha da zor durumda kalacaklarını belirterek işyerlerimizin kirasını dahi çıkaramıyoruz'' ifadelerini kullandılar.

BU BELEDİYE 60 GÜN DEĞİL 60 YILDA BU PROJEYİ BİTİREMEZ
Kapalı Çarşı Esnaf’ı Can Koç tarafından yapılan açıklamada: “Yasak süresinde buraya geldiğimde yapılan yıkımda elektrik kablolarının öylece bırakılması ve hiçbir güvenlik önlemi alınmamış olduğunu gördüm. İşyerimizin üst kısmında yapılan çalışmalar maddi ve manevi bizlere zarar veriyor. Bu projenin yapılmasını istiyoruz ama güvenli bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Bu belediye 60 gün değil 60 yılda bu projeyi bitiremez” ifadelerini kullandı.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK
Dükkanların üzerinde bulunan yapıların hiçbir güvenlik önlemi alınmadan öylece bırakılması, oradan geçen vatandaşlar ve orada bulunan işyeri sahiplerinin can ve mal güvenliğini tehlike altında bulunması sebebiyle Kanal Maraş mikrofonlarına konuşan esnaf ve vatandaşlar şunları dile getirdi: