Edinilen bilgilere göre; Olay 3 Haziran 2021 tarihinde Kahramanmaraş'ın Milli Egemenlik Caddesi'nde yaşandı. 44 yaşındaki Fatma Özdaş, eski erkek arkadaşı 46 yaşındaki Gürkan K.'nin yüzüne kezzap attı.

Gürkan K.'nin ağır yaraladığı olayda yanındaki Yılmaz K. (36) ile Fatma Özdaş da vücutlarına sıçrayan kezzapla yaralandı.

Kollarında ve göğsünde oluşan yanıklar nedeniyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Fatma Özdaş, tedavisi tamamlandıktan sonra 12 Haziran'da taburcu edildikten sonra, çıkarıldığı mahkemece tarafından tutuklandı.

DAVA AÇILDI

Olayın ardından soruşturma başlatan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı erkek arkadaşına kezzap atan Fatma Özdaş hakkında “kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir duruma neden olacak şekilde silahla kasten yaralama” suçlarından 12 aydan 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açtı.

Mahkemenin karar duruşmasında Fatma Özdaş, Gürkan K.'nin eski erkek arkadaşı olduğunu, ifade etti. Yaşanan bu olaydan önce yolda tanımadığı kişilerce taciz edildiğini iddia ederek, bu kişilerin kendisine ait cinsel içerikli videolar olduğunu söylediklerini, bunun üzerine Gürkan K.'yi aradığını belirtti.

Özdaş şunları söyledi:

“Gürkan'a cinsel ilişkiye girdiğimiz sırada böyle bir çekim yapıp yapmadığını sordum. Bunun üzerine Gürkan böyle bir çekim yapmadığını, kendisinin olmadığını söyledi. Daha sonra kendisini aradım ancak beni engellemişti. Ulaşamadığım için videoların Gürkan tarafından paylaşıldığına dair bende şüphe oluştu. Yaşadığım tacizler nedeniyle evimi taşımak zorunda kaldım. Evimi boyatmıştım, boyacılardan kalan asidi poşete koyup, iş yerine giderek Gürkan'ın yüzüne poşetin içindeki maddeyi rastgele attım. Poşet içerisinde bulunan maddenin içeriğini bilmediğim için bu şekilde zarar vereceğini bilmiyordum. Pişmanım. Beraatime karar verilmesini istiyorum."

TAHLYE EDİLDİ

Yargılama sonunda mahkeme heyeti Fatma Özdaş'ı silah sayılan kezzap ile Gürkan K.'nin yaşamını tehlikeye sokmasından dolayı 9 yıl, Yılmaz K.'yi yaralamasından dolayı da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 12 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, Fatma Özdaş'ın tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Fatma Özdaş tahliye oldu.

HER İKİ TARAF DA KARARI İSTİNAFA TAŞIDI

Gürkan K.'nin avukatı, Özdaş'ın tahliye kararına itiraz edip, dosyayı istinafa taşıdı. İstinafa yapılan müracaatta Fatma Özdaş'ın yaptığı eylem itibariyle adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanması gerektiği belirtildi. 

Özdaş'ın avukatı da mahkemenin cezaları üst sınırdan ve iyi hal indirimi uygulamamasından dolayı karara itiraz edip dosyayı istinafa taşıdı.

ONANIRSA CEZAEVİNE GİRECEK

İstinaf Mahkemesi'nde görülecek dosyada verilen cezanın onanması halinde Fatma Özdaş'a yeniden cezaevi yolu görünüyor.