Kahramanmaraş'ta her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte ‘trafik ve otopark sorunu’ büyüyor. Kentin birçok ana arterinde araçların çift sıra park edilmesi de kazaların önünü açıyor ve yaşanan sıkıntıları arttırıyor. Çift sıra parkların yoğun yaşandığı merkezlerden biri olan Kahramanmaraş'ın en işlek caddelerinden Trabzon Caddesi’nde trafik gün geçtikçe daha yoğun bir hal alıyor.

Park yeri sıkıntısının olması nedeniyle sürücüler araçlarını buldukları yerlere park ediyorlar. Kaldırım kenarlarına park eden araçlar Trabzon Caddesi’ni küçültürken bir de ikinci sıraya park eden araçlar durumu iyice zorlaştırır hale geldi. Trafik polisleri de sık sık denetimlerde bulunuyor.

OTOPARK VAR ARAÇ YOK
Vatandaşlar, yeni açılan 1000 araç kapasiteli Arasa Otoparka araçlarını park etmiyor. Ancak otopark etrafındaki boş alanlarda ve yol kenarlarında park edilen araçlar hem trafiği hem de vatandaşın ulaşım haklarını alt üst ediyor. Otobüs duraklarına ve engelli rampalarına dahi park eden araçlar trafik ekipleri tarafından çekilirken, sürücülerin bedava park etme sevdası yüzünden milyonlarca lira harcanarak yapılan otopark ise bomboş bir şekilde atıl bırakılıyor.

Bizde Kanal Maraş ekibi olarak vatandaşlara, ''İkinci Sıra Park Sorunu"nu sorduk. Vatandaşlardan aldığımız yanıtlar ise, araç sürücülerine ikinci sıra park etmeme çağrısında bulunarak yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını istedi.