Kahramanmaraş'ta bugün sıcaklık en yüksek 10 derece. Hava kuvvetli sağanak yağışlı.

Sıcaklık yarın 10 ve perşembe 11 derece dolaylarında seyredecek.

Her iki gün de yağmur etkisini gösterecek. 

Kahramanmaraş'ta cuma günü 12 dereceyle  hafif sağanak yağış mevcut olacak.

Termometreler cumartesi 14'e çıkmasıyla sıcaklıklar yükselecek.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli; Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların genellikle sağanak yağış, rakımı 1500 m ve üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir. Beklenen yağışların Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıkların hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı, gündüz saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI :Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana ve Osmaniye) kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (50-80 km/saat, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/saat) beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’de FIRTINA bekleniyor; (Mersin ve Adana kıyıları ve açıklarında) rüzgârın kuzeyli yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe günü (19.03.2020) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Salı) ve yarın (Çarşamba) Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış, rakımı 1500 m ve üzeri yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.