Bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı beklenmektedir. Yağışların Kahramanmaraş'ın kuzey kesimleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde (Tufanbeyli ve Saimbeyli) yağmur zamanla karlakarışık yağmur, gece saatlerinde yer yer kar, diğer kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra Mersin, akşam saatlerinden sonra Adana ve gece saatlerinde Kahramanmaraş çevresinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli, akşam saatlerine kadar Hatay çevresi ile Osmaniye'nin güney kesimlerinde yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR: Deniz için fırtına uyarısı; Doğu Akdeniz’de rüzgarın Çarşamba günü sabah saatleri ile akşam saatleri arasında (30.01.2019 07:00 - 17:00 L) doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına, İskenderun Körfezi, Hatay kıyıları, Yumurtalık, Karataş kıyıları ve açıklarında zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 30.01.2019 Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı; 30.01.2019 Çarşamba günü sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Hatay merkez ve batı ilçelerinde doğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (70-90 km/saat) beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Yağış Uyarısı; Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.01.2019 Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Mersin’de yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.