Türk güreşine kazandırdığı sporcular ve havalı tabancadaki başarısıyla adından söz ettiren Kahramanmaraş, ata sporu okçulukta da başarıyı yakalamayı hedefliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 1 yıl önce kurulan okçuluk takımı, antrenman yaparak olimpik okçulukta başarıyı yakalamaya çalışıyor. 

"OKÇULUK BRANŞINA İLGİ ARTTI"
Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı: "Kahramanmaraş'ta okçuluk poligonumuzu yaptıktan sonra uzman antrönörümüzü işe başlatmayla birlikte 1 yıl gibi kısa bir sürede çok yoğun katılıma sebep oldu. Bizim geçmişimizde, tarihimizde olan okçuluk ve milli geleneksel sporlarla ilgili ve alaka çok fazla. Okçuluk branşı çok keyifli bir spor dalıdır. Gençlere ve çocuklarda teşvik ediyoruz. Çünkü; Son yıllarda bu branşı yapan çocuklarımızın eğitim çalışmalarına da katkıda bulunuyor. Olimpik okçuluğu aynı zamanda olimpiyatlarda yarışılan bir branş. Ülkemizde son 10 yılda ve Kahramanmaraş'ta da branş çeşitliğiyle birlikte çok yoğun bir sporcuyla birlikte branş artışlığı yaşandı. 40'a yakın branş içinde okçulukta günümüzde yoğun bir ilgi görüyor. Hem malzemelerin alımında aileler ve veliler özveriler çalışıyor. Bunun yanında bizlerde destek oluyoruz. Aynı zamanda olimpiyat yolunda da sporcu yetiştirmek dünya ve avrupada bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı söyletme ruhunu aşılayacağımız çocuklarımız yetişiyor." diye konuştu.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"
Kahramanmaraş'ta gençlere çağrıda bulunarak şu ifadeler yer veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kabakçı, "Ben herkese spor dalına katılım sağlanması velilerin öncelikle dinamik ''Sağlam kafa, sağlam vücutta'' bulunur dusturuyla tüm branşlara katılım sağlanması özellikle okçuluk branşında çocuklarımıza her türlü imkanımızı sunuyoruz. Burada çok güzel çalışma var. Her türlü imkan hazırsa çocuklarımızınnda hem eğitim, hem de sportif gelişimlerinde bedenin ve ruhen gelişimini sağlayabilmek adına bu branşlara katılsınlar. Bizler her türlü desteği vereceğiz teşkilat olarak. " şeklinde konuştu.

"AVRUPA'DA BAYRAĞIMIZI GÖKLERDE DALGALANDIRACAĞIZ"
Antrenör Fatih Küçük de okçuluğun dikkat, odaklanma ve öz güven isteyen özel bir spor dalı olduğunu söyledi. Ata sporu okçulukta iyi sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Küçük, "Okçulukta bir yıldır, çocuklar ilk sene geldiklerinde odaklanmada çok sıkıntı yaşıyorlardı. Bu motiveyle çalışmamızla birlikte çocuklarda daha iyi çalışmalar elde ettik. Okullar arası il birincliği ve Türkiye şampiyonasında sıralamada ilk 5'e girdiler. Önümüzdeki ay Türkiye şampiyonası var. Hedefimiz Türkiye şampiyonasını derece yapıp Avrupa'da bayrağımızı göklerde dalgalandırmaktır" açıklamasında bulundu.

Kanal Maraş Özel Haber: Ayşe Asır - Kamera: Kurtuluş Karaaslan