Kahramanmaraş'ta yer alan tarihi kapalı çarşı, yaklaşık yarım asırdır canlılığını koruyarak ayakta durmaya devam ediyor. 

Kaynaklarda 1500'lü yıllarda Dulkadirli Beyi Alaüddevle tarafından inşa ettirildiği belirtilen Kapalı Çarşı, kentin en eski ticaret alanlarından biri olarak dikkati çekiyor.

7 ÇARŞIYI BİRLEŞTİRİYOR

Kentin "eski Maraş" olarak adlandırılan bölgesinde yer alan Kapalı Çarşı, belli bölgelerden yapılan geçişlerle Saraçhane, Bakırcılar, Semerciler, Mazmanlar, Kuyumcular, Kazazlar ve Demirciler Çarşıları ile bütünleşiyor.

Bu çarşıların etrafında toplanmış çok sayıda atölye ve iş yeri, Türkiye'de geleneksel el sanatlarının en yoğun şekilde icra edildiği merkezlerden biri olarak öne çıkıyor.

TURİST AKINI OLUYOR

Geçmişin bütün renklerini barındıran tarihi çarşıda özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Eskiden yapılan mesleklere göre sokaklarının isimlendirildiği çarşıda 910 dükkanda gıdadan giyime, çeyiz eşyasından mutfak eşyasına kadar pek çok ürün satılıyor.

Bizlerde bu tarihi anı sizlerle tekrar yaşatmak Kanal Maraş muhabiri Ayşe Asır ve kameraman Kurtuluş Karaaslan Kapalı Çarşı'ya giderek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.