Kahramanmaraş'ın Çoğulhan beldesinde yaşayan 4 çocuk babası Sefer Yanık tek başına tam bir sigara savaşçısı. Babası Mehmet Yanık'ı 2005 yılında sigara nedeniyle kaybeden Sefer Yanık, sigarayla mücadele etmeye karar verdi. Bugüne kadar binlerce insanın sigarayı bırakmasına vesile olan Yanık 'İnsanların hem kendilerini hem çevresindekileri öldürmeye haklarının olmadığını düşünüyorum. Bu mücadelede tek sermayem ikna kabiliyetim' dedi.
Sefer Yanık başta yaşadığı belde olmak üzere gittiği her yerde sigara içen insanlarla konuşmaya başlıyor. İnsanlara sigaranın zararlarını anlatan Yanık, yanında taşıdığı sigaranın zararları ve sigaradan ölen insanların haberlerini gösteriyor.
23 yıl muhtarlık yaptıktan sonra emekli olan Sefer Yanık emekli maaşının tamamını ve zamanının çoğunu sigarayla mücadeleye harcadığını belirtti. Yanık 'İnsanların hem kendilerini hem çevresindekileri öldürmeye haklarının olmadığını düşünüyorum. Sigarayı bıraktırmak için hiçbir ilaç kullanmıyorum. Bu mücadelede tek sermayem ikna kabiliyetim ve kendi babamın yaşadıkları' dedi.

'YÜZDE 99 BAŞARI'

Yanık, sigarayı bıraktırdığı kişilere ziyarete de gidiyor ve yeniden sigaraya başlayıp başlamadıklarını kontrol ediyor. Yanık 'Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdakilerin tekrar başladığını gördüm. Ama mücadelemde yüzde 99 başarılıyım' dedi. Yanık sigarayı bıraktırdığı 4 bin 127 kişiye de taahhütname imzalattı.