Olay, Dulkadiroğlu İlçesi Sümer  Mahallesinde yer alan D.S.İ’ye ait su kanalında meydana geldi.

Arkadaşlarıyla D.S.İ’ye ait su kanalının tellerini keserek kanalda ördek yakalamaya çalışan 13 yaşındaki Yakup Demir, dengesini kaybederek su kanalına düştü. Kendisiyle beraber ördek yakalamaya çalışan arkadaşlarından Ali Karcı, durumu çevredeki vatandaşlara bildirdi. Duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye su altı arama timleri ile sağlık görevlileri sevk edildi. Kısa sürede su kanalına ulaşan ekipleri 15 dakika süren bir aramanın sonucunda 13 yaşındaki çocuğun cansız vücudunu, düştüğü yerden 50 metre ilerde buldular.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Yakup Demir, özel bir hastaneye sevk edildi.. Ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yakup Demir’in cenazesi KSÜ Tıp Fakültesi morguna götürüldü.

Ali Karcı: “Orada çimdi (yıkandı), sonra buraya geldi, ördek tutalım diye. Bizi de buraya getirdi, kendi ayağını yıkıyordu, ben boğuluyorum, düşüyorum dedi, sonra düştü. İçine gidiyordu, tam yaklaştı, terliği ortaya düştü, terliği almaya gitti, o da alamadı. Suyun altına girdi. Tam boğulacak zaman elini birleştirdi, sonra suyun içine girdi gitti."