Kahramanmaraş'ta iftar saat kaçta yapılacak sahur vakti kaçta girecek? Kahramanmaraş iftar vakitleri ve sahur saatleri ile birlikte ezan vakti de İmsakiye takviminde yer alıyor.

Diyanet işleri başkanlığı 2017 yılının fitre miktarını da belirledi. Sadaka-ı Fıtır miktarı mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak tespit edildi. Diyanet'in bu yıl için belirlediği fitre 16,00 TL (Onaltı TL) oldu.

KAHRAMANMARAŞ İFTAR VAKTİ
Kahramanmaraş iftar vakti ve sahur saatleri Diyanet İmsakiye 2017 takvimi ile gün gün listelendi. Kahramanamraş imsakiyesinden iftar saat kaçta olacak sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Coğrafi konumları nedeniyle dünyada en fazla süreyle orucu İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutacak. Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde iftar sofrasından kalkan Müslümanlar, kısa süre sonra sahur hazırlıklarına başlayacak. Söz konusu bazı ülkelerde oruç süresi yaklaşık 22 saat olacak.  

Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 18 saati buluyor. Fransa, Belçika ve Hollanda'da yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin orucunu en geç açan ili Edirne'den bir saat sonra iftar yapacak. 

Soydaşların yaşadığı Sofya'da ilk iftar saat 20.59'da, Kırcaali'de 20.48'de, Dobruca'da 20.44'te, Filibe'de 20.52'de, Varna'da 20.43'te yapılacak. Batı Trakya'daki İskeçeli Müslümanlar, saat 20.48'de, Gümülcine'de ise 20.46'de oruç açacak.

TERAVİH NAMAZI
2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir. Ramazan'da teravih namazı için şehrin tarihi camileri tercih edilebilir.