Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Mustafa Karaaslan yazısında, Basına faturasız paraların ödendiği, kimlere ne kadar ödeme yapıldığı ile ilgili sorular sordu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı tarafından 12 Şubat kutlamaları çerçevesinde Kahramanmaraş'a verilen 10 milyon TL paranın nereye gittiğini ve Emre Kasap isimli şahsın bu olaylarla ilgili bir bağının olup olmadığının açıklanmasını istemişti.

Gündeme bomba gibi düşen yazının ardından Kahramanmmaraş kulislerinde herkes, faturasız kimlere paralar verildiği ve "10 milyon TL nereye gitti?" sorusuna yanıt ararken; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile hiç alakası olmayan bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında 100. Yıl Kutlamaları için 10 milyon TL geldiği ve basına faturasız para ödendiği şekliyle asılsız haber ve yorumlar paylaşıldığı anlaşılmıştır.

100. Yıl Kutlamalarımız için Cumhurbaşkanlığı veya herhangi bir bakanlıktan kaynak alınmamıştır.

Önemli bir kısmı Büyükşehir Belediye bütçesinden karşılanan 100. Yıl Kutlamalarına Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyelerimiz de katkı sağlamıştır.

Organizasyon firmasının yaptığı iş kapsamında basın ve tanıtım hizmetleri de yer aldığından basın ve tanıtım için yapılan ödemeler ilgili firma sorumluluğundadır."

Sevgili Kanal Maraş takipçileri, bizler yayın politikası olarak Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu açıklamayı sitemizde virgülüne dahi dokunmadan yayınladık. Ancak görüldüğü üzere Büyükşehir Belediyesine yönelttiğimiz suallerin hiç birine doyurucu cevap verilmezken, bilakis konu ile uzaktan yakından alakası olmayan mesele dile getirilerek, geçiştirilmiştir. Oysaki Karaaslan yazısında Cumhurbaşkanlığının kentin 100.yıl kutlamaları kapsamında harcanmak üzere gönderilen ve daha öncede kendilerinin açıkladığı üzere 10 milyon TL nin alındığı ve bu etkinliklerde paranın nerelere harcandığını sormuştu. Oysa yapılan açıklamada hiç bu konulara parmak basılmadığı gibi, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden böyle bir paranın gelmediği dile getirilmiş, öte yandan Emre Kasap isimli şahsın yerel gazetecilerin hesabına yatırdığı ödemeler konusuna da hiç açıklık getirilmemiştir. Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile nasıl tezata düştüğü şu belgeyle sabittir. Büyükşehir Belediyesi 02 Aralık 2019 tarihinde ''100. Yıl Etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Gerçekleştirilecek yetki belgesini kendi sayfalarında paylaşmışlardır.''

Yapılan açıklama ile bir kez daha özrü kabahatinden büyük bir duruma düşüldüğü açıkça ortaya çıkmıştır.

Kendi sayfalarındaki bu yetki belgesini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.