Seçimler öncesi kimsenin işine son vermeyeceğini, herkesi kucaklayacağını iddia eden ancak koltuğa oturmasının ardından tam bir işçi kıyımı yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e yargıdan ağır bir tokat geldi. Kahramanmaraş 3. İş Mahkemesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilere 'haksızlık' yapıldığına karar verdi.

Yıllardır Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve Başkan Güngör'ün göreve gelmesinden sonra ekmeğinden olan işçilerin, işe dönüş davası nihayet sonuçlandı. Büyükşehir belediyesi tarafından farklı birimlere sürgün edilerek istifa etmeye zorlanan ve "Size uygun pozisyon bulunamadı" denilerek işine son verilen bazı işçilere iftira atıldığı tescillendi. Kahramanmaraş 3. İş Mahkemesi; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin işçilere yönelik iş akitlerinin feshinin geçersizliğine ve mevcut görevindeki işine iadesine karar verdi.

İŞE ALINMAZSA TAZMİNAT KAPIDA
29 Nisan'da davanın kabulüne karar veren mahkeme, davacının yasal sürede işe başvurmasına rağmen işverenin işe başlatmaması halinde tazminatın 19 bin 506,00 TL olarak belirlenmesine hükmetti. Mahkeme, davacının işe iade için işverene süresi içinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar dolmuş bulunan en fazla 4 aylık brüt ücretin 16 bin 820,10 TL olmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme; davacının süresince işe başlatılması durumunda varsa bu alacaktan peşin ödenen kıdem ve ihbar tazminatlarının mahsubunu da kararlaştırdı.