Ayvalı barajında alınan suyu arıtarak şehre veren ve DSİ tarafından yapılan işlemesi için Kahramanmaraş belediyesine devredilen modern arıtma tesisi, hijyen kuralları hiçe sayılarak kümes çiftliği haline geldiği, Tesis içerisinde yüzlerce tavuk beslendiği yetmiyormuş gibi birde kuş kümesi kurulduğu ve kuşların uçurularak (mırtıkcılık) yapıldığı iddia edildi.

VATANDAŞLARDA ŞİKAYETCİ OLDU
Belli saatlerde gökte uçurulan kuşlardan arıtma tesisi etrafındaki evlerde oturan vatandaşlarda şikâyetçi olduğu belirtiliyor. Arıtma tesisi levhasının bile okunamadığı, içme suyu tesisini son derece korunaklı ve hijyenik şartlarda işletilmesi gerekirken bu denli sorumsuzluk içerisinde ehliyetsiz kişilerce idare edilmesi vatandaşların pes dediği iletildi.

ELBİSTAN SU VAKASI OLAYI UNUTULMADI
2016 yılında ülke gündemime oturan Elbistan su vakasının daha davası mahkemelerce devam ediyorken, ikinci bir felaketin eşiğine gelmemiz karşısında yetkililerin bu kadar sorumsuz davranması pes dedirtti. 

Yaptığımız küçük bir araştırmaya ve edindiğimiz bilgiye göre, zaman zaman Kahramanmaraş bürokratların içtiğimiz suyun kenarında havuz başı ziyafet ve eğlenceli toplantılarının da yapıldığı konuşulurken, arıtma tesisinin sağlığımızı tehdit eder duruma geldiği günden güne dillendiriliyor.

Kaski Genel Müdürlüğünden bu konuda ivedilikle kamuoyu bir açıklama bekliyor.

KAYNAK: KANAL MARAŞ