KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Sanayisi,  tarımı, tekstili ve 7 kalemde üretim yıldızı olan Kahramanmaraş, geleneklerini yaşatıyor. Dışarıdan göç almayan ve dışarıya da göç vermeyen Kahramanmaraş’ta gelenekler yaşatılıyor. Ramazan ve kurban bayramlarında baharatçıların yolunu tutan vatandaş, evlerinin eksiğini alarak geleneğini yerine getiriyor. Gelenek sayesinde esnaf ise hem 365 gün hemde dini bayramlarda kazanç sağlıyor.

Esnaf Ümit Biçkes kanalamaras.com mikrofonlarına yaptığı açıklamada, 365 gün boyunca satış yaptıklarını din bayramlarda ise bazı ürünlerin daha çok satıldığını belirtti.

Biçkes, şöyle konuştu: “mevsimsel olarak baharat satışlarımız devam ediyor. Kurban Bayramı'nda kırmızı biber çeşitleri, baharat çeşitleri, kimyon çeşitleri ve karabiber çeşitlerinin satışları artıyor. Ramazan Bayramında şeker satışları, dolmalık kuru satışlarımız da başladı. Senenin 365 günü devam eder. Salça ürünlerimiz tarhanamız bunlar Kahramanmaraş'ın devamlı sattığımız kendine özgün ürünler. Şire ürünlerimiz bunları devamlı satıyoruz. Yabancı turistlerimiz özellikle bizden baharat alıyorlar. Kırmızı birberimizi çok alıyorlar. Kuru çeşitlerinden alırlar, salça tarhana alırlar. Ramazan Bayramınız yaklaştı kahve satışlarımız başladı. Her an taze ve sıcak kahve satıyoruz. Senenin 365 günü de satıyoruz. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda satışlarımız daha da artıyor. Kına satışlarımız var. Kahramanmaraş'ın yöresel ürünleri somak ekşisi ve nar ekşisi yaprak biber bunlar devamlı sattığımız ürünler”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)