Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hizmet-İŞ bünyesinde çalışan bin 703 işçinin grev oylamasına gittiği Kahramanmaraş'ta, belediyelerde hareketli günler yaşanıyor.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden sözleşme görüşmelerinde ara bulucu süresi bitmiş, anlaşma sağlanamamıştı.

Grev oylamasına katılan 1703 işçinin, 1528'i ''GREVE EVET'' dedi. 

İŞÇİ "GREVE EVET" DİYOR

İşçilere destek amaçlı Kahramanmaraş Kafum Fuar Merkezi'nde bulunan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel Kanal Maraş mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "İşçi ve emekli kardeşlerimize buradan hayırlı olsun diyorum. Çok güzel dayanışma örneği gösterdiler. Kahramanmaraş tarihinde uzun bir aradan sonra bir güç gösterisi oluştu. İşçi kardeşlerimiz kendi gücünün farkına vardılar. Biz ve Kanal Maraş ekibi işçilere destek oldu. Destekleriniz için teşekkür ederiz. İşçi kardeşlerimiz sandıktan yüzde 90 gibi bir rakamla 'evet' kararı çıkarttılar. İnşAllah Büyükşehir Belediye Başkanı daha fazla inat etmez. İşçi kardeşlerimize hak ettiği ücreti verir diye düşünüyorum. Ayrıca ben sendikanın verdiği talebi de düşük buluyorum. Onlarında biraz daha yükseltmesini talep ediyoum. İşçi kardeşlerimiz bundan sonra daha çok güçlüler. Ben diğer AK Partili belediyelerin örnek alınmasını istiyorum. Kahramanmaraş sahipsiz bir şehir olsa da biz buradayız. İşçiler söke söke haklarını alacak diye düşünüyorum." diye konuştu.

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR"

İYİ Parti İl Başkanı Çabukel, Hizmet-İş Sendikası işçilerine baskı yapılarak zorla sandıkta 'hayır oyu' kullanması yönelik soruye ise "Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar. Emekçi kardeşlerimiz sonunda hakkını alır. Hiç kimse de buna mani olamaz. Sandıkta yüzde 90 evet çıktı. Yüzde 10 hayır neden verdiler onu merak ediyorum. O hayırı veren arkadaşlar ondan mı etkilendirler." dedi.

"İSTİFA EDİP GİDİN"

Sözlerini şöyle tamamlayan İYİ Parti İl Başkanı Çabukel:

"2 bin 800 işçi kardeşimizin bin 200'üne vasıfsız işçi' diyen Sayın Güngör'e buradan sesleniyorum. Sizin gibi vasıfsız yöneticilerin yönettiği bir şehirde maalesef bu şehirdeki insanlara vasıfsız diyecek kadar düşmüş bir insandan şunu bekliyorum. Koltuğunuzu bırakın. İstifa edip gidin. Bu şehrin insanları bu şehre sahip çıkarlar" ifadelerini kullandı.