Kahramanmaraş’ın çehresini değiştirecek iddialı projelerini Cumhurbaşkanlığınca açıklanan 11 maddelik manifesto çerçevesinde hazırladıklarını belirten Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör; tüm ilçelerdeki altyapı ve ulaşım sorunlarını kısa sürede çözeceklerini belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını bölgelerin özelliklerine ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yürüteceklerinin altını çizen Güngör, Kahramanmaraş’ı benzersiz bir şehir anlayışıyla ilçeleri kendi hikayelerine uygun şekilde geliştirmeyi vaat ediyor.

"Akıllı şehir uygulamalarıyla teknolojinin tüm imkânlarını Kahramanmaraş halkının emrine sunacağız" diyen Güngör, çevreye saygılı, şehir ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı ve cansız tüm varlıklarla uyumu gözeten bir anlayışı benimsediklerini belirtti. Güngör, sosyal belediyecilik konusunda doğrudan insana dokunan hizmetleri ve projeleri yaygınlaştırmayı amaçladığını söyleyerek yatay şehirleşmeyle tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları kuracaklarının da müjdesini de verdi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Lojistik merkez olma yolunda hızla ilerleyen Kahramanmaraş’a güney çevre yolunu kazandırılarak şehir içi trafik rahatlatılacak.

İHTİYAÇLARI PROJELENDİRDİK

Güngör, “Hakikaten geldiğimiz günden bugüne kadar gittiğimiz yerlerde çok sıcak karşılandık. Biz şehrin ihtiyaçlarına dönük bir proje tanıtımı yapmıştık. Gördüğümüz ihtiyaçları projelendirdik. Ama ihtiyaçlar bunlardan ibaret değil. Ekiplerimiz dolaştı ama seçim sonrasında da bu sorumluluğu üstlenirsek daha somut, yıllık, iki yıllık, yani kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarını hazırlayacağız” dedi.

İŞTE YAPILACAK YENİLİKLER

Germanicia: Tarihi değerler dünya turizmine kazandırılacak. 

Önsen Köprüsü: Batı mahallelere ulaşım 10 km kısalacak. 

Kayseri-Gaziantep Yolunda Kesintisiz Ulaşım: Paydaş kurumlarla birlikte 3 yeni köprülü kavşak yapılacak.

Su Desteği: İhtiyaç sahiplerine aylık kişi başı tüketecekleri asgari su miktarı ücretsiz verilecek. 

Giriş Güzergahlarına Düzenleme yapılacak: Yeşil alan ve etkinlik alanlarıyla donatılıp ulaşım yolları düzenlenecek.