İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ genelgesinin ardından, Kahramanmaraş’ta koronavirüs salgını ile ilgili en yoğun denetim gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan korona virüs tedbirleri kapsamında kent genelinde taziye ziyaretleri yasaklanırken, düğünlere ise 3 saat kısıtlama getirildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve beraberindeki heyet kent geneleinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili alınan önlemleri yerinde denetledi. Esnafı tek tek gezerek uyarılarda bulunan Vali Coşkun, sokakta çay satan esnafı dahi denetleyerek bardakların tek kullanımlık olup olmadığını, maske takma ve sosyal mesafeye dikkat edilip edilmediğini denetledi.

Maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygunluğu denetleyen yetkililer, pazarcı esnafı ve yurttaşları tedbirlere uyulması konusunda uyardı. Polis otosu sürekli olarak şehir merkezi ve ilçelerde maske takılması, sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: “Amacımız farkındalık oluşturmak ve rehberlik yapmak. Vatandaşlarımızın büyük oranda kurallara uyduklarını gördük. Yapılan denetimler hayatımızın her alanını kapsayacak alanlarda yapılıyor. Tüm ekiplerimiz sahada denetleme yapıyor. Sosyal mesafe ve maske konularında uyarılarda bulunduk. Pandemi süreci ile ilgili hassasiyetimizi esnafa dile getirdik. Özellikle maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda getirilen kurallara riayet etmelerini istedik. Vatandaşlarımızın özverisi ile bu süreci hep birlikte atlatırız." ifadelerini kullandı.