Kent Haber internet haber sitesi Sahibi Ebru Sema Akkurt, MHP Kahramanmaraş 2’nci sıra Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora tarafından Tehdit ve Hakaret edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş'ta yayın yapan maraskenthaber.com internet sitesi Sahibi Ebru Sema Akkurt, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Zuhal Karakoç Dora'dan ihtarname başlığı ile gönderilen mesajda İftira-hakaret ve tehdit aldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Daha önce Ak Parti siyaset akademisinde yaptığı çalışmalarını sosyal medyada paylaşan, ancak MHP milletvekili adayı olunca bu paylaşımlarını silen veya sildiren Zuhal Karakoç Dora, İl binasında kendi düzenlediği basın toplantısında daha öncede gazetecilerle problem yaşamıştı. Dora bu kez de hakkında yapılan bir haber nedeniyle Ebru Sema Akkurt’ta gece yarısı WhatsApp’tan mesaj attığı ve haberi kaldırması için tehdit- iftira ve hakaret ettiği ileri sürülerek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

OLAY NASIL OLDU?

Emre Ussuz isimli bir Twitter hesabında, 25.05.2018 tarihinde atılan “Zuhal Karakoç Dora, A. Karakoç'un akrabası, Abdurrahim ağabeyin mirasını yediğini mi düşünür, yoksa birileri tarafından kullanışlı mendil olarak bi tarafa sızdırılmış mıdır? Devlet bunu bilmez mi... Hesabını sormaz mı?

Devlet başbuğun çekil talimatına karşı halen yerinde durabilen bu zat kimdir, necidir @dbdevletbahceli Bu kişinin arkasında kim vardır ki sosyal medyadan, akp teşkilatına verdiği dersleri dahi sildirir...

Zuhal Karakoç Dora kimdir? Derinlerin mi, yoksa iş bilenlerin mi yoksa üfürükçülerin adamı mıdır? AÖF bitirip daire başkanı yapılan zat MHP'den 2. sıra mv adayı Bu sızmanın Ocak'larla ne alakası vardır” şeklinde bir paylaşım yapıldığını gazeteci refleksiyle internet haber sitesinde “KAHRAMANMARAŞ SEÇMENİ VE MEDYASI OLARAK, MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ZUHAL KARAKOÇ DORA’YA SORUYORUZ…” başlığı ile  haber yapan Maraşkenthaber.com haber sitesi sahibi Ebru Sema Akkurt, Zuhal Karakoç Dora tarafından kendi telefonuna iftira-Hakaret ve tehdit içeren mesaj aldığını ve konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Akkurt konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş’ta 17 yıldır gazetecilik yapıyorum. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştım. MHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Dora hakkında kamuoyunda bir takım iddialar konuşulmaktaydı. AK Parti siyaset akademisinden ve Afad Daire Başkanlığında görev yapmasından kaynaklanan bu iddialar ile ilgili araştırma yaparken Emre Ussuz isimli bir Tweett adresinden Zuhal Karakoç Dora ile ilgili bir hafta önceden Tweet atıldığını ve aynı iddiaların yazıldığını gördüm. Bu Tweetlerde dahi MHP Genel başkanı ile bir takım siyasilerin etiketlendiğini ve konudan haber edildiğini farketmem üzerine bende bunu kendi internet sitemde yerel bir gazeteci olarak ve Kahramanmartaş halkının bilmesi açısından gazetecilik görevim gereği soru şeklinde haberleştirdim. Ancak haberi girdiğim saat ile kendi telefonuma aynı gün içerisinde Tehdit-İftira ve Hakaret içeren wattsapp mesajı ile ihtar eden Zuhal Karakoç Dora vekili Av. Mehmet Can yazılı imzasız tebliğ aldım. Hafta sonu olmasıyla bugün pazartesi Cumhuriyet Başsavcılığına giderek konu hakkında Zuhal Karakoç Dora’dan şikâyetçi oldum.”

Konu artık Adli mercilerin konusudur diyen Akkurt, “Konunun takipçisi olacağını Kahramanmaraş yerel medyasına hiç kimsenin kara çalmasına fırsat verilmemesi gerektiğini, siyasilerin istedikleri yerel medya organlarıyla çalışmakta hür olduğunu ancak daha siyasetin başında olan hem de benim gibi bir bayan olmasına rağmen hakkımda iftira-tehdit ve hakaret içeren mesajı atan MHP Kahramanmaraş Milletvekili adayını kamuoyunun o engin sağduyusuna havale ettiğini söyledi.”

AV. MEHMET CAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Gazeteci Ebru Akkurt bir başka konuyu da gündeme taşıdı. Tarafına gönderilen iftira-tehdit ve hakaret içeren İhtarnamede Zuhal Karakoç Dora’nın vekili olarak adı geçen Av. Mehmet Can’ın AK Parti’nin Adana Milletvekili aday adayı olduğunu belirtti. Dün akşam Aksu Televizyonunda konuşan Sayın Dora’nın “Halkı bıktırmış olan yorgun siyasette” cümlesini kullandığını ancak ne hikmetse Halkı bıktırmış olan yorgun siyaset derken de AK Parti Adana Milletvekili aday adayı olmuş bir avukata vekâlet verdiğini bunu da MHP’li avukatların bilmesi gerektiğini dile getirdi.

MHP Kahramanmaraş 2’nci sıra Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora’ın bu iddialar ile ilgili kamuoyuna açıklama yapım yapmayacağı merakla bekleniyor.