Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep merkezli bir telefon dolandırıcılık şebekesini çökertti. Aldığı bir ihbarı değerlendiren Kahramanmaraş polisi, vakit kaybetmeden Gaziantep’e gitti. Burada Gaziantep polisinden yardım alarak bir operasyon düzenleyen, Kahramanmaraş polisi 5 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Yakalanan zanlıların üzerinde 7 adet değişik markalara ait cep telefonu, bu telefonlara ait sim kartlar, banka hesap kartları ve 4.500 TL nakit para ele geçirildi.

HÜCRE SİSTEMİ ÇALIŞMA

Şebeke üyelerinin çalışma sistemi ise polisi bile hayrete düşürdü. Dolandırıcı bir vatandaşı arayarak, onu dolandırdıktan sonra kendi üyelerine arayarak vatandaşın parayı yatırıp yatırmadığını kontrol ettiriyor. Daha sonra bankaya yatırılan para bir başka çete üyesinin hesabına geçiyor. Oradan da başka bir çete üyesinin hesabına geçen para daha sonra bir çete üyesi tarafından bankamatikten çekiliyor. Bu esnada diğer grup üyeleri devre giriyor. Parayı alan çete üyesi diğerine götürüyor. Parayı alan çete üyesi bir süre bekledikten sonra diğer çete üyesine poşetin içinde parayı teslim ediyor. En sonda ise para çetenin en tepe ismine ulaşıyor. Bu şebekenin içinde yer alan kişiler ise daha sonra bir çete üyesi tarafından komisyonları ödeniyor. Kahramanmaraş polisi şebekenin sistemini çözerken, şebeke üyelerini de kıskıvrak yakaladı.

Bir şebeke üyesi ise kendilerine görüntüleyen basın mensuplarına ise: “Gerek var mıydı? Buna, Avukatımı nerede? Avukatımı istiyorum” dedi. Zanlılar alınan doktor raporunun ardından adli makamlara teslim edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ise derinlemesine inilerek devam ettiriliyor.