Fahri Kurt'un yazılı basın açıklaması şu şekilde; "Ömer Faruk ŞİRİKÇİ adlı bir şahıs tarafından, 7 Mart 2016 Tarihinde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinde yayınlanan, “Amerikadan gelen e-maille başladı” başlıklı, basına yaptığı açıklamalarda, bir kısım dava numaraları verilmiş, Haksen Kahramanmaraş İl temsilcisi hedef alınmış, küçümser ve mahkûm edici bir şekilde açıklamalar yapılmıştır.

Daha sonra yine aynı kişi tarafından, kendi Whatsapp hesabı üzerinden, deliller ortaya konmadan, il temsilcimize iftiraya varan açıklamalar yapılarak, her zaman olduğu gibi kamuoyu yine yanıltılmak istenmiştir. Bu nedenle, yazılı basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin,7 Mart 2016 Tarihli, “Amerika’dan gelen e-maille başladı” başlıklı haberinde, Ömer Faruk ŞİRİKÇİ’nin, açıklamalarında, söz konusu etmiş olduğu kendisi hakkındaki suç duyuruları ve dava dosyaları, yerel mahkemede sonuçlanmış ancak yüksek mahkemede devam etmektedir. Mahkeme süreçleri devam ederken basın açıklamaları yapılmasını, halkımızı yanıltma gayretlerine girmesini etik ve ahlaki bulmuyoruz.

Bu davalardan ilki; Ömer Faruk ŞİRİKÇİ hakkında yazılmış ve maraşaktuel int. Haber sitesinin editör köşesinde yayınlanmış olan, “Baş İmam mı Baş Papaz mı” başlıklı makalede işlenmiş olan, “baş imam ve diyanet işleri vaizi” unvanlarını, Fethullah Gülen’e öykünerek, haksız yere kullandığına dair yapılan suç duyurusudur.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının, 2015/2771 numarasıyla yapılan soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığı hakkında karar veren, Cumhuriyet Savcısı Said Serhan HANÇERKIRAN(95008),Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Genel Kurulu, 24.08.2016 tarih ve 2016/426 numaralı kararlarıyla FETÖ/PDY üyesi olmaktan dolayı meslekten ihraç edilmiştir.

İkincisi: Ömer Faruk Şirikçi’nin, Abdulahamit Camii mallarını nasıl kendi özel vakıfı üzerine geçirdikleriyle ilgili, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014/8872 numaralı soruşturmasıdır.

Bu soruşturmayı da, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü öncesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip EDOĞAN’a, İçişleri bakanımız Efgan ALA’ya, Diyarbakır valimize Küfreden Savcı Salim DEMİRCİ yürütmüş ve hiç soruşturmadan takipsizlik kararı vermiştir.

Üçüncüsü, Kahramanmaraş 2.Asliye Ceza Mahkemesinin, 2015/10 E. Ceza davası dosyasında Ömer Faruk ŞİRİKÇİ’nin yakın bir dostu olan bir okul müdürünün dava dosyasına bakan, Hakim Şaban GÜVEN (42535) Fetö/Pdy üyeliğinden dolayı HSYK 2. Dairesi kararıyla görevden ihraç edilmiştir.

Dördüncüsü; Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin,2014/304 E. Numaralı dava dosyasında, Ömer Faruk ŞİRİKÇİ lehine karar veren hakim Mümin ŞEN(42606) FETÖ/PDY üyesi olması nedeniyle HSYK kararıyla ihraç edilmiştir.

Beşincisi; Ömer Faruk ŞİRİKÇİ’nin davacı olduğu, Kahramanmaraş 8.Asliye Ceza Mahkemesinde halen görülen 2016/148 E. numaralı davada, yine FETÖ/PDY üyesi hâkim Erdal KILIÇ dava görülme aşamasında görevden ihraç edilmiştir.

Ve altıncısı; Ömer Faruk ŞİRİKÇİ hakkında, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının,2015/873 numarasıyla yürüttüğü soruşturmaya, ihraç edilmiş olan FETÖ/PDY üyesi Hâkim Şaban GÜVEN (42535) desteği ile takipsizlik kararı verdirildiği yönünde söylentiler oluşmuştur.

Ömer Faruk ŞİRİKÇİ’nin,kendi whatsapp hesabı üzerinden, yaptığı manevi tazminat kazandığını iddia ettiği açıklamaya,18 Şubat 2017 tarihinde, Kanalmaraş İnternet Haber Sitesinde yayınlanan, “Şirikçi hoca sen müfterisin” başlıklı cevabi yazımız hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına,2017/4159 numaralı suç duyurusu yapılmış, ancak Ömer Faruk ŞİRİKÇİ, FETÖ/PDY üyesi savcı bulamamış olmalı ki, yazdıklarımız haklı eleştiri olarak kabul edilmiş ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Ömer Faruk Şirikçi’nin; Sözde vakıf faaliyetleri adı altında siyasetten ticarete, bürokrasiden eğitime, basından inşaat, emlak işlerine kadar çok geniş bir sahada şehri vesayet altına almaya doğru giden şehir organize hareketi oluşturma gayretlerini, şehrin maneviyatını kapitale tahvil etme çalışmalarını, buradan aldığı ekonomik ve sosyal güçle şımarık davranışlar yapmasını, FETÖ/PDY üyeleriyle yakın ilişkiler kurmuş olmasını dini kimliğine yakıştıramıyoruz.

Ö.F.Şirikçi’nin,Fetö/pdy üyeliğinden ihraç edilmiş olan bir kısım hakim,savcı ve adalet bakanlığı mensuplarıyla, sıcak temas kurmasının güçlü işaretleri tesadüflerle ve rutin adliye işlemleriyle açıklanacak bir husus değildir.

Ayrıca geçmişten beri ve doğrudan, FETÖ/PDY elebaşısı Fethullah Gülen için, “O’nun bir gülücüğüne servetimi bağışlarım” diyen, KOZA-İPEK HOLDİNG sahibi FETÖ/PDY üyesi, Akın İPEK ailesi ile parasal ilişki ve işbirliği içine girmesini ve halen Abdulhamithan Camii imamlığını yapıyor gibi görünmesini kamuoyunun yüksek idrakine ve YÜCE TÜRK ADALETİNİN takdirine bırakıyoruz."

“Adalet mülkün(devletin) temelidir.” Teröre bulaşanların kim olduğuna bakılmadan, gereğinin yapıldığına ve yapılacağına inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FAHRİ KURT

HAKSEN İL BAŞKANI